• Celoslovenská informatická súťaž iBobor 2023/2024

          • V týždni od 6.11. do 10.11.2023 sa pokúsilo 46 žiakov od 4. do 9. ročníka dosiahnuť čo najlepší výsledok v celoslovenskej informatickej súťaži iBobor 2023/2024. Súťažilo sa online pri školských počítačoch. Každá kategória súťažila v iný deň. V kategórii Bobrík (4. a 5. ročník) súťažilo 13 žiakov, 10 z nich je úspešných. V kategórii Benjamín (6.-7. ročník) súťažilo až 17 žiakov, 8 z nich je úspešných. V kat. Kadet (8.-9. roč.) súťažilo 16 žiakov, z nich 3 sú úspešní. Úspešní riešitelia sú všetci súťažiaci, ktorí dosiahli aspoň polovicu "kladných bodov". Teda úspešný riešiteľ musí dosiahnuť aspoň 50 bodov v kategórii Kadet a Benjamín, aspoň 60 bodov v kategórii Bobrík a aspoň 45 bodov v kategórii Drobec. Výsledky si môžete pozrieť tu: https://www.zspodolie.sk/a/uspechy.

          • Trenčiansky robotický deň (TRD 2023)

          • Vo štvrtok 9.11.2023 sa 6 chlapcov z robotického krúžku zúčastnilo prvýkrát v histórii našej školy na celoslovenskej robotickej súťaži základných a stredných škôl Trenčiansky robotický deň 2023. V tomto roku sa konal už 17.-ty ročník tejto súťaže. Chlapci sa rozdelili do troch dvojíc (družstiev) a na súťaž postavili vlastných robotov, pričom ich konštrukciu museli voliť tak, aby boli roboti čo najrýchlejší. Samozrejme, robotov museli naprogramovať tak, aby dokázali splniť stanovenú úlohu. Dve družstvá sme prihlásili do kategórie Follower Easy a družstvo najstarších deviatakov do kategórie Follower Hard. Konštatujeme, že na prvý raz sa nám veľmi zadarilo a medaile nám utiekli tesne. V kat. Follower Hard sa dvojica chlapcov z 9.A -Jakub Vičík a Martin Bobocký - s robotom TRAKTOR umiestnila na 4. mieste z 19 družstiev, pričom 10 družstiev úlohu vôbec nezvládlo ani na 3 pokusy. V kat. Follower Easy skončila dvojica chlapcov Andrej Halčin zo 7.A a Ondrej Zemko zo 6.A s robotom MACKOUSKO na 5. mieste z 34 družstiev, pričom 7 družstiev úlohu nezvládlo ani na 3 pokusy. V rovnakej kategórii družstvo v zložení Richard Fídler a Roman Petic zo 6.A s robotom TERMINATOR skončilo na 12. mieste z 34 družstiev. Všetkým chlapcom blahoželáme k veľmi peknému úspechu a poďakovanie patrí i p. riaditeľke za prípravu chlapcov na súťaž.

            Bližšie informácie hľadajte tu: Tlacova_sprava_TRD2023.pdf
            Odkaz na stránku súťaže: http://www.trencianskyrobotickyden.sk/

            FOTOALBUM
            Videá: TRD 01, TRD 02, TRD 03

          • Okresné kolo v stolnom tenise dievčat

          • V stredu 8. 11. 2023 sa 4 dievčatá z 2. st. zúčastnili na okresnom kole v stolnom tenise dievčat. Dosiahli sme ďaľší pekný úspech s dievčatami pri reprezentácii našej školy - 2. miesto v OK v stolnom tenise. Z piatich prihlásených škôl sa nakoniec ZŠ Bošáca nedostavila. Gymnázium a Čachtice sme porazili, prehrali sme s Pobedímom, ktorého žiačky boli najlepšie. S výkonom našich dievčat sme spokojní. Dievčatám E. Huttovej, B. Pobjeckej, B. Čavojskej a Ž. Herákovej, ako aj vyučujúcemu Mgr. Ostrovskému blahoželáme k úspechu.
            FOTOALBUM

          • Prišli nám záložky z partnerskej školy

          • Deti zo Školského klubu detí sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý organizoval NIVAM - národný inštitút vzdelávania a mládeže. Naša škola si vymenila záložky so Základnou školu s materskou školou Dříteň, ktorá sa nachádza v Južných Čechách. Boli nám doručené veľmi pekné záložky i reklamný materiál, ktorý nás informuje o regióne, v ktorom sa škola nachádza. Poďakovali sme im za peknú spoluprácu, o ktorej budeme informovať NIVAM. Deťom sa záložky veľmi páčili o čom svedčia aj fotografie. 
            FOTOALBUM

          • Anglické divadelné predstavenie Lakiho mestečko

          • Prvý školský deň po jesenných prázdninách sa pre žiakov 3.- 9. ročníka a ich triednych učiteľov začal príjemne.

            V našom kultúrnom dome sme mali netradičnú hodinu angličtiny, ktorú nám pripravili herci z Divadelného centra v Martine. Predviedli nám anglicko-slovenskú rozprávku Lakiho mestečko. Bola veselá, so živými dialógmi,
            s nápaditou scénou, s fantastickými príbehmi malého psíka Lakiho a jeho kamaráta holuba. Zobrali nás na potulky zákutiami mestečka, v ktorom žijú. Rozprávali sa po anglicky, ale mnohé dialógy popretkávali slovenčinou, aby sa ani angličtinári - začiatočníci nestratili...

            Herci s vtipom zapojili do hry aj niekoľko žiakov, čím predstavenie získalo interaktívny rozmer.

            Takéto divadelné hodiny angličtiny by sme prijali aj častejšie. Tešíme sa na ďalší umelecký zážitok v budúcom školskom roku.

            FOTOALBUM

          • Profesijná orientácia deviatakov

          • V pondelok 6.11.2023 nás navštívila Mgr. Janka Klbíková, riaditeľka CPP Nové Mesto nad Váhom, ktorá venovala 5 vyučovacích hodín našim deviatakom.  Počas dňa sa deviataci rôznym spôsobom venovali otázkam výberu svojho budúceho štúdia na strednej škole a svojej budúcej profesijnej orientácii. Cieľom stretnutia bolo pomôcť deviatakom pri ujasňovaní si vhodného výberu strednej školy, viesť ich k správnemu rozhodnutiu v 9. ročníku ZŠ;  poukázať na dôležité hodnoty a ďalšie aspekty pri voľbe povolania, ujasniť si svoje silné a slabé stránky, poznávať svoje predpoklady, schopnosti a záujmy, ich zosúladenie s požiadavkami trhu práce, poznávať vlastné profesijné smerovanie. Súčasťou motivačného programu bolo testovanie zamerané na posúdenie kariérovej orientácie účastníkov skupiny a poznanie ich kariérového profilu. Ďakujeme p. riaditeľke za čas, ktorý venovala naši žiakom. Veríme, že im to pomôže pri plánovaní svojej budúcnosti.
            FOTOALBUM

             

          • Dar z Plantexu

          • V piatok 3.11.2023 nás príjemne prekvapila firma Plantex Veselé, s ktorou máme podpísanú zmluvu k projektu Školské ovocie. Firma Plantex nám darovala 15 ovocných stromov (9 jabloní a 6 hrušiek). Okrem toho nám darovala aj náradie k zakopaniu stromkov a substrát. Naši žiaci sa s p. uč. Čechvalom už aj pustili do vysádzania stromov v našom školskom areáli. Firme Plantex, ako aj p. učiteovi a žiakom ďakujeme. Až zarodia jablká a hrušky, budú si na nich môcť pochutiť aj naši žiaci a zamestnanci.

            FOTOALBUM

          • Deň zdravia

          • V piatok 27.10. 2023 sa žiaci prvého stupňa učili inak. Ako? Chodili v skupinkách hore dolu po triedach a zisťovali, čo nové si pre nich pani učiteľky nachystali. Museli navštíviť 9 rôznych stanovíšť. Na nich sa učili  poskytovať prvú pomoc, tvorili potravinovú pyramídu, relaxovali, spievali, skladali, lúštili, skúmali odrody jabĺk a robili mnoho ďalších aktivít. Celý tento deň bol pre našich prvostupniarov dňom zdravia. Podľa reakcií detí sa deň podaril. Máme naozaj šikovné a múdre deti. Veď uznajte sami, fotky hovoria za všetko. :-)
            FOTOALBUM

          • Príbeh hudby - Tajomstvá ľudského hlasu

          • Dňa 27.10.2023 sa žiaci 5.ročníka a pár žiakov zo 6. ročníka zúčastnili koncertu Príbeh hudby, Tajomstvá ľudského hlasu v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Koncert bol prekrásny a obohacujúci. Žiaci si vypočuli úryvky z opier Georga Bizeta – Carmen, E. Suchoňa – Krútňava, W. A. Mozarta – Figarova svadba či B. Smetany – Predaná nevesta. Neuveriteľné, však? Koľkí z nás už naživo počuli čo i len jednu operu... A naši najmenší druhostupniari sa tým môžu pýšiť. Realizácia koncertu bola vynikajúco prispôsobená aj tým najmenším divákom. Pod taktovkou p. Gabriela Rovňáka si žiaci mohli vyskúšať hudobný nástroj, ktorý nosia sami v sebe – hlas. Spievali spolu s Bratislavským chlapčenským zborom a zborom Opery SND pieseň Páslo dievča pávy, vytlieskavali a vydupávali rytmus Mozartovi a započúvali sa do najvyšších i najnižších hlasov, ktoré len človek dokáže vylúdiť.  Pevne veríme, že im vysoká úroveň koncertu aspoň trošku pootvorila dvere do hudobného umenia, ktoré ešte nepoznali a možno si k nemu raz nájdu cestu aj v budúcnosti.  
            FOTOALBUM

          • Timravina studnička

          • V stredu 25.10.2023 sa tri naše recitátorky pod vedením Mgr. Zemkovej zúčastnili na regionálnej súťaži pôvodnej slovenskej prózy Timravina studnička. A všetky tri s úžasným výsledkom.

            V I. kategórii sa Vivien Prídavková (4.A) umiestnila na 3. mieste s textom od Kristy Bendovej Cukrové topánočky, v II. kategórii Vaneska Prídavková  (6.A) získala 1. miesto s textom od Márie Ďuríčkovej Majka Tárajka a v III. kategórii sa na 2. mieste s textom od Petra Glocka Tri lásky Terézie Vansovej umiestnila Sabinka Jašková (8.A). Všetkým trom dievčatám všetci gratulujeme ku krásnym výsledkom a Vaneske držíme palce 24.11.2023 na celoštátnom kole Timravinej studničky v Lučenci. 

            FOTOALBUM

          • Šarkaniáda

          • V utorok 24.10.2023 sa v oddeleniach ŠKD konala spoločná družinárska šarkaniáda pod taktovkou pani vychovávateliek Slavomíry Štefánikovej, Márie Ščepkovej a vychovávateľa Mgr. Samuela Kusendu. Množstvo detí si prinieslo veľmi pekné vlastné šarkany. Prvú pol hodinu si mohli deti púšťať svoje šarkany voľným štýlom. Následne pani vychovávateľka Štefániková zorganizovala aj súťaž o najvyššie lietajúceho šarkana. V tejto súťaži obsadil 1. miesto - Ivan Pisca, 2. miesto - Dominik Ray a 3. miesto - Dominik Bartoš. Na záver sme si vyhotovili na pamiatku spoločnú fotografiu. Myslíme, že deťom sa akcia páčila a ďakujeme aj niektorým rodičom, ktorí sa taktiež do šarkaniády zapojili.

            FOTOALBUM

          • Plavecký kurz pre3. a 4. ročník

          • Týždeň od pondelka 16. 10. trávili niektorí tretiaci a štvrtáci dopoludnia inak ako zvyčajne. Každé ráno sa totiž vybrali do Nového Mesta nad Váhom na plaváreň. Tam ich už čakali inštruktori Pinguin sport clubu, aby ich naučili plávať.

            Hneď prvý deň sa deti rozdelili do troch družstiev podľa plaveckých zručností. Každé družstvo si vymyslelo svoje meno - Plavci, Delfíni a Ľadoví pinguini. V prvom a druhom družstve boli deti, ktoré už vedeli plávať, no bolo treba trochu vylepšiť ich štýl plávania. Učili sa dýchať do vody a pritom plávať kraul, naučili sa znak a skúšali aj skočiť šípku do vody. Tretie družstvo bolo pre neplavcov. No na konci týždňa už všetci vedeli plávať a medzi deťmi nebol žiaden neplavec. To, že to tak je, museli dokázať v posledný deň. Úlohou detí bolo preplávať časť bazéna. A keďže sa to všetkým podarilo, zaslúžili si diplom a aj pochvalu za správanie počas celého kurzu.

            Ďakujeme vedúcemu „Pinguinákovi“ Andrejovi Úradníčkovi a jeho inštruktorom za priateľský a trpezlivý prístup, že zlepšili plávanie detí a dokázali u niektorých prekonať strach z vody a obavy z plávania.

            FOTOALBUM

          • Hlásený výskyt vší v 5.B

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že nám bol počas víkendu hlásený výskyt vší v 5.B triede. Prosíme všetkých rodičov (nielen v 5.B), aby prekontrolovali deťom vlásky a v prípade výskytu ponechali dieťa doma a spravili potrebné opatrenia. Návrat do školy - len s lekárskym potvrdením, že je to v poriadku.
            preventivne_opatrenia__pedikuloza_vsi.pdf

          • Vystúpenie pre dôchodcov

          • V piatok 20.10.2023 zorganizovala obec Podolie z príležitosti mesiaca úcty k starším  stretnutie dôchodcov nad 60 rokov v našom kultúrnom dome. Aby starkým nebolo smutno, pripravili naši žiaci z umeleckých krúžkov, deťúrence z materskej školy ako aj časť učiteľského zboru krásny program. Výborne ho uvádzali Nina s Eunikou. Nasledovali trojhlasy v piesni Praďme že, len praďme našich pani učiteliek a po nej pieseň Nočné ruže v podaní manželov Schreiberovcov. Dôchodcom sa úprimne a prajne prihovoril p. starosta Bobocký. Úsmev na tvárach starkých vylúdilo vystúpenie detí z materskej školy, ktorý starkým s radosťou a veselosťou zaspievali a zatancovali. Nasledovala pieseň Optimista v podaní ôsmaka Jakuba. Po ňom sa starkí pobavili na vtipnom rozhovore moderátorky Vanesky s hluchou babkou Simonkou. Dievčatá z družiny prekvapili tanečnými kreáciami. K programu prispel aj p. uč. Čechvala básňou a malým prianím. Po ňom javisko ožilo divadelným tancom a spevom piesne Len bez ženy v podaní chalanov Martina a Jakuba. Matúško a Vivien sa porozprávali s babičkou Červeňsnkou  a deduškom Kikom o živote a dievčatá z umeleckého krúžku poďakovali starkým za veľa vecí, ktoré pre nás robia. Dvojbodku za celým školským programom dal náš p. farár Ťapušík. Na počúvanie i do tanca našim dôchodcom až do neskorej noci hrala DH Podolanka. Za prípravu programu ďakujeme okrem už spomenutých ľudí aj p. zást. Fogašovej  a p. učiteľkám Janegovej, Hercegovej, Zemkovej, Jurdovej. Krásne darčeky v podobe svietnikov prichystali naše deti pod vedením p. uč. Jacolovej. ďakujem patrí aj našim zvukárom Paľkovi, Jakubovi a p. uč. Schreiberovi a v neposlednom rade aj našim žiakom, ktorí pomohli pri obsluhovaní starkých počas večere pod vedením našej p. asistentky Augustínovej. Piatočný večer ukázal, že veľké veci sa skladajú z maličkostí a keď každý priloží trošku ruku k dielu, vznikne krásna symbióza plná porozumenia, radosti a lásky.

            FOTOALBUM
            VIDEOALBUM

          • Jesenný kurz ochrany života a zdravia

          • V stredu 18.10.2023 pripravili naši učitela 2. stupňa pre svojich žiakov jesenný kurz ochrany života a zdravia (prierezová téma v našom ŠkVP realizovaná cez kurzy). Tentoraz sme ho poňali inovatívne a zamerali sa aj na iné témy ako po minulé roky. Žiaci boli rozdelení do 8 skupín a prešli 8 stanovíšť, pričom na každom sa venovali téme 30 minút. Názvy, rozmiestnenie a vedúci stanovíšť: 

            • Buď internetový láskavec – PC veľká – Mgr. Monika Muľová 
            • Nenaleť fejkom – PC malá – Mgr. Samuel Kusenda 
            • Chráň svoje zdravie a nefajči! – 6.A – Mgr. Lucia Podhradská 
            • Podpor svoje zdravie vyváženou stravou – 7.A – Mgr. Zuzana Vienerová 
            • Dokážeš zachrániť priateľa?  – 5.B – Mgr. Alexandra Faboková 
            • Chráň svoje zdravie aj pri pobyte v prírode – 9.A – PhDr. Róbert Ťapušík 
            • Správaš sa prosociálne? – 8.A –  RNDr. Daniela Maráková  
            • Bezpečne na ceste –  5.A –  Mgr. Bohumil Čechvala 

            Nakoniec sme deň uzavreli na dolnej chodbe, kde vedúci stanovíšť vyhodnotili prácu skupín. Podľa vyjadrenia žiakov sa im inovovaná náplň kurzu páčila a veríme, že si z neho odniesli dosť poznatkov a pretavia ich aj do svojho života.

            FOTOALBUM

          • Školské kolo olympiády v slovenskom jazyku

          • V utorok 17. októbra 2023 sa 13 detí z 8. a 9. ročníka pokúsilo riešiť školské kolo olympiády v slovenskom jazyku. Súťaž dozorovala p. uč. Zemková, pri hodnotení ústnej časti pomáhala p. uč. Faboková. Súťaž pozostávala z troch častí: žiaci najskôr riešili test, pričom do ďalšieho kola sa dostali len tí, čo ho spravili aspoň na 15 b. (zvládlo to 8 detí z 13). Nasledovala druhá časť súťaže - tvorba textu a nakoniec sa žiaci museli prejaviť po rečníckej stránke. 5 detí skončilo nad 40 bodov a stali sa úspešnými riešiteľmi školského kola. Do okresného kola postupuje však iba víťazka súťaže Radka Durcová s počtom bodov 48. Úspešné boli ďalej Eliška Huttová 47 b., Nelly Krchnavá 42 b., Sofia Fraňová 41 b. a Bianka Pobjecká 40 b. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme. 

          • Divadelné predstavenie v ŠKD

          • V pondelok 16.10. 2023  sa deti ŠKD v počte sedemdesiat zúčastnili divadelného predstavenia, ktoré nám predviedlo prešovské divadlo Babadlo a malo názov Kráľ, drozdia brada. Herec deti veľmi zaujal svojím výkonom, príjemným hlasom a dejom rozprávky, do ktorého zapájal aj deti. Tie sa ochotne prihlasovali do role hercov. Divadlo sa deťom páčilo.
            FOTOALBUM

          • Majstrovská okresu SFL v malom futbale

          • V stredu 11.10.2023 sa 9 žiakov 5. a 6. ročníka zúčastnilo na Majstrovstvách okresu SFL v malom futbale za účasti  15 základných škôl. Družstvá boli rozdelené do 4 skupín. Naši chlapci svoju skupinu vyhrali, keď porazili Pobedím 5:0, Moravské Lieskové 10:0. V nadstavbovej časti  sme jeden zápas prehrali 1:3, druhý vyhrali 5:0 a nakoniec o piate miesto sme prehrali 0:3 a skončili celkovo na šiestom mieste z 15 družstiev. Chlapcom ďakujem za bojovnosť a príkladnú reprezentáciu školy.

            Mgr. Miroslav Ostrovský

            FOTOALBUM

          • Projekt Záložka do knihy spája školy

          • Naše školské kluby detí sa tento školský rok zapojili do 14. ročníka česko-slovenského  projektu  Záložka do knihy spája školy. Témou tohto ročníka bol Inšpirujúci svet rozprávok, príbehov a básní. Zapojili sme 95 žiakov z 1. - 5. ročníka, ktorí vytvorili krásne záložky, a to počas činnosti v kluboch alebo piataci na hodinách výtvarnej výchovy. Tieto záložky si vymeníme so Základnou školou Dříteň, ktorá sa nachádza v južných Čechách. Táto škola nám bola pridelená z Národného inštitútu vzdelávania a mládeže NIVAM.  Budeme sa tešiť na spoluprácu.

            FOTOALBUM našich záložiek

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
      • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
        MŠ: 032 7408414
        ŠJ: 032 7408415
        ZŠ - mobil: 0911 961 480
      • Podolie 804
        91622 Podolie
        Slovakia
      • 036125431
      • 2021628609
      • Riaditeľka školy:
        RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
        schreiberova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
        RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
        marakova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
        Slavka Fogašová - 032/7408414
        mspodolie@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne:
        Mariana Porubská - 032/7408415
        sjedalenpodolie@gmail.com