• Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • V utorok 26.2.2024 sa 3 naše žiačky - Paulínka Madrová (4.A), Ninka Masárová (4.A) a Viktória Halčinová (6.A) zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže slovenských povestí Šaliansky Maťko. Krásne 3.miesto si odtiaľ priniesla Ninka Masárová, ktorej srdečne gratulujeme. A všetkým trom dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.
            FOTOALBUM

          • Biblia očami detí

          • Na hodinách náboženstva sme sa s deťmi zapojili do výtvarnej súťaže Biblia očami detí. Žiaci 1. stupňa kreslili svoje obrázky na tému : Vytrvalosť vo viere. Boli to obrázky o obetovaní Izáka, búrke na mori či zázračnom rozmnožení chleba. A výsledky?

            V 1. kategórii zvíťazili: 

            1. miesto - Agátka Hochelová (2.A) - obázok postupu do diecézneho kola do Trnavy
            2. miesto - Viktória Urbanová (2.B)
            3. miesto - Simonka Rayová (2.A)

            V 2. kategórii získali umiestnenie: 

            1. miesto - Dominik Ray (4.A)
            2. miesto - Lukáš Mrekaj (4.A)
            3. miesto - Dorotka Tatárová (3.A)

            Víťazom blahoželáme a prajeme, aby svoj talent aj naďalej rozvíjali. Darčeky do súťaže zabezpečil a odovzdal deťom náš p. farár, ktorému touto cestou ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

            FOTOALBUM

          • Družinársky karneval

          • Tak ako každý školský rok, aj v tomto roku vychovávatelia p. Slavomíra Štefániková, p. Mária Ščepková a Mgr.Samuel Kusenda zorganizovali spoločne so svojimi školskými klubmi detí DRUŽINÁRSKY KARNEVAL. Ten sa konal vo štvrtok 15.2.2024 a bol plný tanca a zábavy. Deti si mohli zatancovať na ich obľúbené hity a tiež si mohli zasúťažiť v rôznych súťažných disciplínach ako napríklad Závody autíčok, tanec s kockami, prenášanie lentiliek či metlový tanec. Výhercovia jednotlivých disciplín vyhrali aj sladkú odmenu. Taktiež sa konala prezentácia a fotenie jednotlivých masiek. Touto formou musíme deti pochváliť za ich kostýmy, správanie a tiež súťažné nasadenie. Vychovávatelia sa chcú poďakovať všetkým, ktorý sa svojou troškou angažovali na tejto akcii a boli nápomocní pri jej organizácii.
            FOTOALBUM

          • Valentínska pošta

          • ňa 15.2.2024 žiaci 8.B triedy zorganizovali Valentínsku poštu. Žiaci celej školy mohli poslať poštu spolužiakovi, kamarátovi, pani učiteľke/učiteľovi ale i nepedagogickým zamestnancom školy. Na túto poštu mohli využiť vopred vyrobenú Valentínsku schránku, do ktorej mohli vhadzovať svoje listy, obálky či darčeky. Žiaci 8.B poštu roztriedili a následne ju v sprievode triedneho učiteľa porozdávali po jednotlivých triedach či kabinetoch. Akcia ako celok dopadla veľmi dobre až na tri listy žiakov druhého stupňa, ktorých obsah bol veľmi nevhodný. Z toho dôvodu boli daní žiaci predvolaní a obsah listov sa s nimi riešil. Z našej strany budeme z toho dôvodu musieť zaviesť lepšie bezpečnostné opatrenia tak, aby sme predišli vyššie spomínanému nevhodnému obsahu. 
            FOTOALBUM

          • Okresné kolo Biologickej olympiády

          • Dňa 13.2.2024 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády kat. C, v ktorom súťažilo 17 žiakov z rôznych škôl okresu. Z našej školy do okresného kola postúpili dvaja žiaci ôsmeho ročníka. Úspešnou riešiteľkou biologickej olympiády v kat.C sa stala Eliška Huttová z 8.B, ktorá skončila na 4. mieste. Blahoželáme Eliške i p. učiteľke BIO.

          • Jarné upratovanie

          • Na našej škole sme nelenili ani cez jarné prázdniny. Keďže sme v jeseni rekonštruovali chodníky a začalo zlé počasie a prišla zima, na jeseň sa nestihol areál upratať. A tak sa v pondelok stretlo 6 učiteľov a p. školník, aby sa pustilo v dosť zlom počasí (stále nám popŕchalo) do rozhrabávania kôp hliny, hrabaní lístia, kopania a prevážania hliny a vyrovnávania trávnikov pri okrajoch chodníkov. Pred jednou nás však už zahnalo daždivé počasie. Na prácach budeme ešte pokračovať.

            V utorok nadviazali na terénne práce naše p. upratovačky, ktoré vyčistili okrasné kríky popri plote s parkom miniatúr až po hlavnú cestu a pohrali sa s vyčistením školskej skalky. P. školník zatiaľ spiloval staré už takmer nekvitnúce orgovány a obecní pracovníci nám pomohli kopy lístia a konárov poodvážať.

            V školskej jedálni nám zase zlikvidovali staré dvojkrídlové dvere a  osadili dvoje nové dvere - do kuchyne aj do jedálne. Zamestnankyne jedálne po murárskych prácach robili v kuchyni aj v jedálni väčšie upratovanie a sanitu.

            Všetkým, ktorí priložili ruky k dielu, aby sme sa v uprataní areálu aspoň o kúsok posunuli, patrí veľké ďakujem. V teréennych úpravách budeme ešte pokračovať.

            FOTOALBUM 1
            FOTOALBUM 2

          • Prednáška "Odpady – 6 krokov k aktívnemu občianstvu"

          • Dňa 16. 2. 2024 sa na našej škole konala interaktívna prednáška s témou environmentálnej výchovy, ktorú nám poskytla Organizácia zodpovednosti výrobcov OZV ELEKOS, ktorá má v našej obci na starosti vývoz a triedenie odpadu. Prednášku viedol Mgr. Vladimír Juríček. Zúčastnili sa jej žiaci 3.A, ktorí si overili svoje vedomosti týkajúce sa zberu, triedenia a recyklovania odpadu a naučili sa mnoho nového o rozklade rôznych materiálov a ich dlhovekosti. Žiaci boli veľmi aktívni a s radosťou odpovedali na všetky položené otázky. Dostali do rúk aj reálny "odpad" rôzneho materiálu a skúšali ho zaraďovať do kategórií podľa toho, ako dlho sa rozkladá. Následne si spoločne toto zaradenie opravili a mnohí boli prekvapení z dlhovekosti skla, plastov či tetrapakov. Následne pomocou kartičiek k týmto "odpadkom" priraďovali odpadovú nádobu príslušnej farby či obrázok zálohomatu a zbernej nádoby na oblečenie. Žiaci boli poučení aj o tom, koľko odpadu priemerne vyprodukuje každý človek za 1 deň (1,5 kg) a že sa majú snažiť do budúcna vytvárať ho čo najmenej. Deťom sa prednáška veľmi páčila a určite zmenili svoj pohľad na produkovanie a triedenie odpadu.

          • Oblastné kolo vo florbale

          • V stredu 14.2.2024 sa 9 žiakov šiesteho, siedmeho a ôsmeho točníka zúčastnilo majstrovstiev oblasti vo florbale starších žiakov. Hralo sa v ZŠ Nálepkova za účasti troch výborných deviatackych družstiev zo Starej Turej, Čachtíc a Moravského Lieskového, jedného mladšieho družstva zo ZŠ Nálepkova a najmladšieho družstva z Podolia. Naši chlapci skončili na poslednom mieste bez víťazstva. Najvyrovnanejší zápas sme odohrali s usporiadateľskou ZŠ Nalepkovou, ale tento zápas sme tiež záverom prehrali.

            FOTOALBUM

          • Divadelné predstavenie STUDŇA LÁSKY

          • V stredu 14. februára 2024 žiaci 7.A a 9.A s pani učiteľkou Fabokovou  a pani učiteľkou Podhradskou navštívili divadelné predstavenie Studňa lásky v Okruhovom dome armády v Trenčíne.

            Dnešné valentínske dopoludnie sme strávili kultúrne - vybrali sme sa do Trenčína na predstavenie muzikálu Studňa lásky v podaní hercov Mestského divadla Trenčín. Vznikol ako voľné spracovanie  známej slovenskej povesti o Trenčianskom hrade. Zažili sme príbeh  o obetavej láske tureckého kupca  Omara a jeho milej Fatimy, zajatkyne grófa  Zápoľského - príbeh plný napätia, túžby po moci, ale aj humoru, okorenený príjemnými pesničkami. Štýlové  kostýmy  a kvalitné herecké výkony nás vtiahli do dobovej atmosféry 15. storočia. Dej bol zasadený do kontextu reálnych historických udalostí, v ktorých vystupovali aj  niektoré významné postavy našich  dejín.

            Z divadla sme odchádzali s dobrý pocitom, že láska a vytrvalosť zvíťazila, s myšlienkou, ktorú vyjadril verš z jednej piesne: „Láska aj skalu zdolá.“

            FOTOALBUM

          • Obvodné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • Práve na „láskavého“ Valentína sa uskutočnilo v Novom Meste nad Váhom obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, na ktorej sa zúčastnili aj víťazi školského kola. Krásne prednášali svoje básne Agátka Hochelová i Eliška Huttová a o miesto sa snažili zabojovať v próze David Gábor, Vaneska Prídavková a Lucka Raticová. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu našej školy a Agátke s Eliškou držíme palce na okresnom kole, keďže získali vo svojich kategóriách krásne 2. miesto. Okresné kolo sa uskutoční 22.3.2024 v MsKS v Novom Meste nad Váhom.

          • Výsledky OK DO

          • V pondelok 9.2.2024 sa 7 žiakov vybralo do Nového Mesta nad Váhom rozlúsknuť otázky okresného kola dejepisnej olympiády v 4 rôznych kategóriách. Sme potešení, že traja z nich sa stali úspešnými riešiteľmi OK a dokonca máme aj postupujúceho do krajského kola. Najlepšie sa darilo Patrikovi Rayovi z 8.A, ktorý skončil na 2. mieste a postupuje do KK. Príjemne prekvapil aj Matúš Červeňanský z 9.A, v najstaršej kategórii C skončil ako úspešný riešiteľ na 6. mieste zo 17 žiakov. A do tretice úspešne vyriešil úlohy kat. D aj Michal Fidler z 8.B, skončil na 8. mieste z 15 žiakov. K úspechu blahoželáme žiakom a aj ich učiteľom.

          • Žiacky ples

          • V piatok 9. 2. 2024 sa na našej škole začala nová tradícia - tradícia poriadania žiackych plesov. Decká so žiackej školskej rady spolu s pani riaditeľkou pripravili pre žiakov 2. stupňa 1. Fašiangový školský ples. Usporiadali sme ho v našej školskej jedálni, ktorú časť žiakov zo ŽŠR v piatok doobeda krásne vyzdobila. Deviatačky pripravili super fotografickú stenu aj s osvetlením s držiakmi na mobil, ktorú inštalovali v triede ŠKD. Rodičia Danka a Peťo Macháčoví nám pomohli s nákupom pitia a papania do baru. Veľké ďakujem patrí všetkým maminám, ktoré napiekli na žiacky ples množstvo koláčikov od výmyslu sveta, takže na našom plese nemohol byť nikto hladný. Otecko nášho žiaka p.  Martin Ciffra zase pomohol s ozvučením plesu, do tanca nám hral DJ Adam Burza.  Pani upratovačky Katka a Martinka spolu s Lenkou, Andrejom, Mateom a Ondrejom zo ŽŠR sa postarali o bezchybné fungovanie baru a permanentné dopĺňanie stolov koláčikmi. P. riad., p. uč. Muľová, Podhradská, Jurdová a Bohovicová sa postarali o dozor na akcii a pomáhali, kde bolo treba. Všetky plesové činnosti sa snažil zachytiť objektívom náš škoslký fotografista p. uč. Schreiber.

            Podvečer po pol piatej sme sa začali schádzať. Po kontrole vstupeniek Paľkom, Mateom a p. uč. Podradskou pri vstupných dverách sme postupne obsadili jedáleň do posledného miestečka. Učitelia z nás boli ohromení, pretože jedáleň zaplnili krásne oblečené a upravené dievčatá a chlapci. Na úvod sa nám prihovorili Lucka a Eliška zo ŽŠR. Po nich pár slov a usmernení pridala p. riaditeľka. Nasledovala ukážka rytmického disko tanca p. uč. Jurdovou a deviatačkami Timeou a Emou, ktorá pokračovala krátkym workshopom, kde sa tanec naučili odvážlivci. A takto správne naladení sme sa pustili do tanca a zábavy. Počas večera sme si mohli kupovať lístky na tombolu. Tá bola naozaj bohatá. Deckám zo ŽŠR sa podarilo zohnať 46 cien.  Prvou cenou bol dron a jeho výherkyňa dokonca plakala od šťastia. Počas večera sme si aj zasúťažili spolu s p. učiteľkami pri stoličkovom tanci. Fotostena - tak to bol, vynikajúci nápad, počas plesu sa pri stene vystriedali všetci a mnohí aj viackrát.

            Čas v dobrej nálade, pri tanci a speve plynul neuveriteľne rýchlo. Ani sme sa nenazdali a bol tu koniec. Pred jedálňou už čakalo množstvo rodičov, aby si vyzdvihli svoje ratolesti. No a dospeláci začali upratovať, aby sme mohli v pondelok opäť nabehnúť na náš školský stereotyp. 

            A čo dodať na záver. Veríme, že sa účastníkom prvý žiacky ples páčil a že si ho všetci užili. Od viacerých detí zazneli slová, že takéto akcie by sme mali robiť častejšie. Založili sme tradíciu, laťku sme nastavili dostatočne vysoko a veríme, že sa v tejto tradícii na našej škole bude pokračovať. Už teraz sa všetci tešíme o rok.

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • Dňa 24. januára 2023 sa traja piataci zúčastnili s p. zást. RNDr. Danielou Marákovou na okresnom kole Matematickej olympiády v Novom Meste nad Váhom. Dvaja z nich sa stali úspešnými riešiteľmi a dokonca víťazmi okresu. Na 1. mieste skončila Natália Podhradská, ktorá vyriešila všetky tri úlohy vynikajúco na 17 bodov (5, 6, 6) z 18 možných. Hneď za ňou sa na 2. mieste umiestnil Daniel Ščepko s 11 bodmi (4, 6,1). Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy, víťazom blahoželáme k úspechu a p. zást. ďakujeme za výbornú úrípravu na súťaž.

          • Prednášky firmy Bridlox

          • V stredu dňa 7.2.2024 našu školu navštívil pán Andrej Brida zo spoločnosti BRIDLOX, ktorý v spolupráci s Mgr. Samuelom Kusendom zrealizoval prednášku na tému: Automatizácia domácností s triedami 6.A, 7.A, 8.A, 8.B a 9.A.  Prednáška bola realizovaná preto, lebo v tomto šk. roku žiaci 6.-9. ročníkov pracujú na informatike a na technike na projekte "Postav inteligentný dom, zasaď samozavlažovací strom", v ktorom je úlohou žiakov vytvorenie Smart-domácností, čo obnáša blokové programovanie s Microbitom, vytvorenie makety domu/záhrady a zamýšľanie sa nad šetrením času človeka a šetrením financií za energie.

            Počas prednášky pán Brida prezentoval pojmy ako automatizácia či smart-domácnosť, ale tiež predstavil žiakom svoju spoločnosť a spoločnosť LOXONE. Na ukážku priniesol aj jednotlivé komponenty, s ktorými pracuje a ktoré inštaluje do domácností či firiem. Zaujímavosťou prednášky bola jej medzipredmetovosť, keď obsahovala prvky techniky, informatiky a občianskej náuky.

            V každej z prednášok zaznela aj skutočnosť, že trend automatizácie domácností sa vo svete rozširuje a z toho dôvodu bude potrebné školiť ľudí, ktorí budú s modernými programovacími technológiami pracovať. Naša škola sa žiakom snaží vštepiť základy blokového programovania, ktoré bude s určitosťou využiteľné pre našich žiakov aj v ich budúcnosti. Danú skutočnosť si všimol aj pán Brida, ktorý prácu žiakov na ich projektoch vyzdvihol a snažil sa žiakov inšpirovať nápadmi, s ktorými sa on sám stretáva počas svojej práce. So spoločnosťou BRIDLOX bude škola spolupracovať aj v nasledujúcom mesiaci, kedy sa budú vyhodnocovať projektové práce Smart-domácností jednotlivých tried a skupín. Veľmi pekne ďakujeme pánovi Andrejovi Bridovi zo spoločnosti BRIDLOX za pútavé a inšpiratívne prednášky.

            Mgr. Samuel Kusenda

            FOTOALBUM

          • Korčuliarsky kurz

          • V týždni od 29. 1. do 2. 2. 2024 sa najmladší žiaci našej základnej školy zúčastnili „korčuliarskeho kurzu“ na zimnom štadióne v Novom Meste nad Váhom, ktorý zorganizovali pani učiteľky prvákov a druhákov v spolupráci so športovým klubom Penguin. Našich prvákov a druhákov čakal každé ráno pred školou autobus, ktorý ich odviezol na zimný štadión do Nového Mesta nad Váhom. NTam už na korčuliarov čakali tréneri, ktorí sa deťom venovali s veľkou láskou a úžasnou dávkou trpezlivosti. Deti si ich hneď po prvom dni veľmi obľúbili. Každý deň robili naši malí korčuliari veľký pokrok. Zo dňa na deň sa ich „korčuliarske“ schopnosti zlepšovali a bolo vidieť u nich veľkú radosť z každodenného pokroku. Zo zimného štadióna odchádzali s červenými líčkami a s chuťou do ďalších dní. Posledný deň v tomto týždni naši športovci všetkým ukázali svoje korčuliarske skúsenosti a boli obdarení diplomom a malou sladkosťou. Pani učiteľky boli na všetky deti, ktoré tento kurz absolvovali právom pyšné.

            Prvácka a druhácka pani učiteľka

            FOTOALBUM

          • Výsledky Všetkovedka

          • Pišli nám výsledky celoslovenskej súťaže Všetkovedko. Zapojilo sa do nej 18 žiakov 3. - 4. ročníka. Najúspešnejším riešiteľom bol Dominik Ray zo 4. A, ktorý  získal titul Všetkovedko. Ostatní žiaci sa stali Všetkovedkovým učňom. Všetci súťažiaci boli odmenení drobnými vecnými cenami.
            Bližšie výsledky nájdeš na stránke Úspechy.

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
        • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
          MŠ: 032 7408414
          ŠJ: 032 7408415
          ZŠ - mobil: 0911 961 480
        • Podolie 804
          91622 Podolie
          Slovakia
        • 036125431
        • 2021628609
        • Riaditeľka školy:
          RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
          schreiberova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
          RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
          marakova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
          Slavka Fogašová - 032/7408414
          mspodolie@gmail.com
        • Vedúca školskej jedálne:
          Mariana Porubská - 032/7408415
          sjedalenpodolie@gmail.com