• Návšteva muzikálu Vyznanie

          • Vo štvrtok 21.12.2023 sa záujemcovia z radov zamestnancov školy spolu s rodinnými príslušníkmi vybrali vo večerných hodinách do nášho hlavného mesta do priestorov Iuventy, aby si pozreli muzikál Vyznanie, v ktorom účinkuje aj naša p. učiteľka Mgr. Katarína Jurdová. V mnohých z nás zanechal muzikál hlboké dojmy, obdivovali sme tanečné i spevácke umenie účinkujúcich i našej kolegyne v choreografii Jána Ďurovčíka a ešte dlho sme si pospevovali známe piesne Janka Lehotského. Strávili sme tak predvianočný čas vo veľmi príjemnej kultúrnej atmosfére. Ani prasknutá pneumatika nášho autobusu, ktorým sme sa vracali domov, nám nemohla pokaziť naše pozitívne naladenie z muzikálu. Odporúčame vidieť ho.

            FOTOALBUM

          • Vianočné ekotrhy

          • Vo štvrtok 21.12.2023 pripravila žiacka školská rada (ŽŠR) pod vedením p. riaditeľky Vianočné ekotrhy pre žiakov 1. stupňa. Podarilo sa ich uskutočniť aj preto, že sa zapojili mnohí žiaci 1. aj 2. stupňa a priniesli do školy hračky, školské potreby, bižutériu, knihy, spoločenské hry, skrátka veci, ktoré už doma nepotrebujú, ale niekomu inému môžu spraviť radosť. A tak deti 1. stupňa mali možnosť zažiť pravé nakupovanie na trhoch  a doplniť si tak svoj arzenál hračiek o nové hračky, či knihy, prípadne kúpiť svojim blízkym nejaký darček. Ceny boli ozaj ľudové, najdrahšie veci stáli 2 €. Parlamenťáci z 2. st. sa ukázali ako výborní trhovníci, pretože na konci akcie mnohé stoly zívali prázdnotou. Zarobilo sa 316,65 €. Po zrátaní peniažkov ŽŠR jednohlasne rozhodla, že utŕžené peniaze venujeme o.z. Červený nos Clowndoctors, ktoré už 19 rokov prináša smiech a radosť deťom do nemocníc a seniorom do seniorských zariadení po celom Slovensku. Ďakujeme ŽŠR a všetkým, ktorí prispeli akoukoľvek maličkosťou do tejto akcie.

            FOTOALBUM

          • Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok

          • Aj v tomto roku sme sa v spolupráci s našou obcou Podolie rozhodli zopakovať charitatívnu akciu "Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok". Deti v každej triede celý december nosili do školy vhodné maličkosti do škatuliek, ktoré by potešili starkých v Podolí. V triedach ich potom ukladali do škatúľ a balili do vianočných papierov. Mnohí rodičia dokonca posielali už hotové celé škatuľky. Pripravili sme tak spolu 105 škatuliek. Posledný deň roka 2023, ktorý trávili žiaci v škole, sme využili práve na obdarovávanie. Žiaci 2. stupňa mali pridelené ulice Podolia podľa zoznamov, ktoré nám pripravili na obecnom úrade a napriek veľmi škaredému počasiu rozniesli škatuľky osamoteným dôchodcom po dedine. Ku škatuľkám pridali aj slovné priania, koledy, či vianočné piesne. Na tvárach starkých vyčarili nielen úsmevy, mnohokrát stekali aj slzy po tvárach starkých, ale aj po tvárach našich žiakov.  Nie všetci starkí otvárali, preto neodovzdané škatuľky zaviezla popoludní p. riaditeľka na obecný úrad a zamestnanci OcÚ pokračovali v roznášaní darčekov ešte v piatok. Veľké poďakovanie patrí hlavne rodičom za podporu tejto zmysluplnej aktivity a samozrejme, našim učiteľom a žiakom za realizáciu tejto charitatívnej zbierky.

            FOTOALBUM

          • Posedenie pri vianočnej kapustnici

          • V stredu 20.12.2023 si zorganizovali zamestnanci školy v pooobedných hodinách na domácej pôde v školskej jedálni tradičné posedenie pri vianočnej kotlíkovej kapustnici, ktorú uvarili naše p. uč. Renátka Trpíšková a Slavka Štefániková za dôkladného miešania a prikurovania našim p. školníkom Jurkom Marákom. Ale aj mnohí ďalší kolegovia priložili ruky k dielu, či už pri napečení koláčikov a zákuskov, či pri príprave stolov.  Ale aj doobeda to po škole rozvoniavalo, pretože rodinka Macháčová kolegom dala okoštovať vegetariánske hamburgery. Pozvanie prijal aj náš bývalý kolega - súčasný p. starosta Rasťo Bobocký. Po krátkom príhovore a rekapitulácii roka 2023 p. riaditeľkou sme sa pustili do koštovanie. Všetci sme si pochvaľovali a posedeli sme v príjemnej atmosfére až do večera.

            FOTOALBUM

          • Vianočný turnaj vo florbale chlapcov

          • V stredu 20.12.2023 zorganizoval náš telocvikár Mgr. Miroslav Ostrovský na našej škole vianočný florbalový turnaj žiakov 2. stupňa. Zúčastnili sa ho dve družstvá 5. ročníka, jedno družstvo 6. ročníka, dve družstvá 7. ročníka, dve družstvá 8. ročníka a družstvo deviatakov. Chlapci hrali v dvoch skupinách systémom každý s každým. V prvej skupine hralo prvé družstvo 5. ročníka , 7. ročníka, 8. ročníka a deviataci. V druhej skupine bolo druhé družstvo 5. ročníka, šiestaci, druhé družstvo 7. ročníka a druhé družstvo 8. ročníka. Po odohraní všetkých zápasov v skupinách boli najlepšie 4 družstvá zaradené do finálovej skupiny a ďaľšie 4 družstvá do skupiny o umiestnenie o 5. až 8. miesto. Všetci žiaci príkladne bojovali a aj keď sa neodohrali 3 posledné zápasy pre krátkosť času, postavenie na stupni víťazov je nasledovné: na 3. mieste skončili chlapci 8. ročníka v zostave Moravčík, Miklo, Masár, Ray. Rozhodol zápas zo základnej skupiny proti šiestakom, ktorí skončili štvrtí. Finále mali odohrať ôsmaci Makara, Zámečník, Caltík a Srogončík proti prvému družstvu siedmakov, avšak v základnej skupine vzájomný zápas prehrali a tak celkovými víťazmi turnaja sa stali Filip Tinka, Erik Augustín, Filip Durec a Tomáš Matyáš a ôsmaci skončili druhí. Zúčastnených žiakov chválim za príkladnú bojovnosť a ohľaduplnosť v osobných súbojoch.

            FOTOALBUM

          • Riaditeľské voľno

          • Oznamujeme všetkým  žiakom základnej školy  a ich rodičom, že v piatok 22. decembra 2023 udeľuje riaditeľka školy všetkým žiakom 1. - 9. ročníka ZŠ pod dohode so starostom obce riaditeľské voľno. Materská škola v tento deň ešte funguje.

          • Vianočný turnaj v prehadzovanej

          • V pondelok 18.12. 2023 sa uskutočnil na našej škole Vianočný turnaj žiačok druhého stupňa v prehadzovanej. Šesť šesťčlenných družstiev sa systémom každý s každým zúčastnilo turnaja. Na 6. mieste skončili piatačky, piate boli šiestačky. O tretie miesto bojovali deviatačky so siedmačkami a viac šikovnosti a šťastia nakoniec mali dievčatá 7. ročníka. Finále bolo čisto záležitosťou 8. ročníka. Po krásnom súboji na druhom mieste sa umiestnila 8.B a víťazom turnaja sa stala trieda 8A. Všetkým dievčatám ďakujem za aktivitu a disciplínu.
            FOTOALBUM

          • Školské kolo Pytagoriády

          • V pondelok 11.12.2023 a v stredu 13.12.2023 prebehlo na škole školské kolo Pytagoriády vo všetkých ročníkoch od tretieho po ôsmy. Riešilo sa online spôsobom. V kategórili P3 sa darilo úplne najlepšie, z 18 riešiteľov bolo 11 úspešných, najviac bodov získal Pavol Peťovský (21 b.) V kategórii P4 bolo zo 17 riešiteľov 6 žiakov úspešných, z nich najviac bodov získal Dominik Ray (23 b.) V kategórii P5 boli úspešní 3 žiaci z 23 žiakov, najlepší riešiteľ bol Daniel Ščepko (21 b.) V kategóriách P6, P7 a P8 sme mali veľa riešiteľov, ale všetci boli neúspešní. Zopár žiakom chýbal do úspešnosti 1 správne vypočítaný príklad. 

          • Deň mlieka

          • Dňa 28.11.2023 mali žiaci 1.a 4. ročníka pripravené aktivity k téme mlieko. So žiakmi sme sa porozprávali o tom, čo  je vlastne mlieko, aký má význam pre naše zdravie, aké mliečne výrobky máme, ktoré zvieratká nám dávajú mlieko. Žiaci 1. ročníka si spájaním čísel nakreslili obrázok kravičky. Spoločne si vytvorili model kravičky, ktorú si aj vymaľovali a odniesli. Nakoniec mali žiaci za úlohu si vyskúšať dojenie. Všetci žiaci si to chceli vyskúšať a niektorí z nich boli veľmi šikovní. Žiaci 4. ročníka mali po diskusii o mlieku vypracovať pracovný list, v ktorom mali osemsmerovku, vo vetách museli hľadať slová, ktoré súvisia s mliekom. Potom sa rozdelili do skupín a ich úlohou bolo poskladať puzzle, tak, že k výsledku museli hľadať správny príklad. Nakoniec aj v tejto triede si mohli vyskúšať dojenie.  

            Všetky detí boli veľmi šikovné a veľmi pekne pracovali počas aktivít.  
            FOTOALBUM

            Mgr. Monika Muľová, koordinátor environmentálnej výchovy 

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • V pondelok dňa 4.12.2023 sa konalao v priestoroch školskej knižnice školské kolo dejepisnej olympiády organizované Mgr. Samuelom Kusendom a Mgr. Bohumilom Čechvalom. V jednotlivých kategóriách sa zapojili žiaci v počtoch: C kategória (9.ročník) = 5 žiakov, D kategória (8.ročník) = 10 žiakov, E kategória (7.ročník) = 11 žiakov, F kategória (6.ročník) = 3 žiaci. Spolu sa teda zúčastnilo 29 žiakov čo je za posledné školské roky veľmi pekné číslo.

            Do okresného kola postupujú nasledujúci žiaci:

            C kategória (9.ročník) = Matúš Červeňanský a Timotej Beran

            D kategória (8.ročník) = Michal Fidler a Patrik Ray

            E kategória (7.ročník) = Karolína Kališová a Timea Gúčiková

            F kategória (6.ročník) = Richard Fidler a Ondrej Zemko

            Všetkým účastníkom ďakujeme za prípravu a účasť, a postupujúcim držíme palce v okresnom kole.

          • Okresné kolo v streľbe zo vzduchovky

          • V piatok 8.12.2023 organizovala naša škola okresné kolo v streľbe zo vzduchových zbraní. OK sa zúčastnilo 6 škôl - Podolie, Čachtice, Pobedim, Stará Turá, Moravské Lieskové, Horná Streda. Hlavným rozhodcom bol p. Peter Milata a organizáciu mal pod palcom vedúci nášho krúžku Ing. Peter Košút. Našim strelcom sa veľmi darilo. Obe trojčlenné družstvá - aj mladší žiaci aj starší žiaci si vybojovali svojimi výsledkami 1. miesta a postup do krajského kola. V jednotlivcoch boli výsledky tiež výborné: v kat. starší žiaci získal 1. miesto Michal Fidler z 8.B, Filip Tinka zo 7.A skončil na 4. mieste, v kat. mladších žiakov zlatú medailu získal Jakub Mihál zo 7.A a striebro vystrieľal Richard Fidler zo 6.A. V kat. mladšie žiačky prvenstvo vybojovala Laura Burzová zo 7.A a v kat. staršie žiačky taktiež 1. miesto si vystrieľala Lenka Halušková zo 7.A. Najlepší dosiahnutý výsledok v streľbe bol 285 bodov a vystrieľal ho Miško Fidler.

            Všetkým žiakom blahoželáme k veľmi dobrým výkonom. Krajské kolo bude náročné a určite s väčšou konkurenciou, preto bude potrebný dobrý tréning a nezaspať na vavrínoch. Ďakujeme aj p. vedúcej ŠJ za výborný čajík a mandarínky, Lucke Raticovej za pomoc pri počítači a p. upratovačkám za pomoc v zázemí súťaže. Podrobnú výsledkovú listinu si pozrite nižšie.

            VL_OK_Nove_Mesto_nV_8.12.2023.pdf

            FOTOALBUM

          • Mladý RobotIQ 2023

          • V pondelok 4.12.2023 sa zúčastnili dvaja žiaci 9.A - Jakub Vičík a Martin Bobocký v sprievode p. riaditeľky na súťaži Mladý RobotIQ, ktorú zorganizovala firma Porsche Werkzeugbau v Hornej Strede v spolupráci s SPŠ Myjava. Súťaže sa zúčastnilo 12 základných škôl z regiónu. Úlohou chlapcov bolo podľa dodanej schémy zapojiť robotické autíčko a nastaviť svetelné senzory tak, aby čo najrýchlejšie prešlo po vyznačenej dráhe. Merali sa im 3 časy. Druhou časťou súťaže bolo preniesť čo najrýchlejšie polystyrénovú guľôčku cez prekážky pomocou vzduchových  dýz. V tejto kategórii boli naši chlapci 1. a 2. v poradí, v časti s autíčkom mali v 3. jazde celkom dobrý čas. Po sčítaní výsledkov nastala rovnosť bodov a tak naši chalani išli ešte na rozstrel, ktorý sa im vydaril. Po vlaňajšej zemiakovej medaile sa Martin s Jakubom v tomto ročníku súťaže umiestnili na veľmi peknom 3. mieste a získali pre školu cenu od Porsche, ktorá zdobí našu vitrínu trofejí. Obom chlapcom blahoželáme k výsledku.
            FOTOALBUM

          • Mikuláš na škole

          • V stredu 6.12.2023 usporiadali žiaci zo Žiackej školskej rady pod vedením p. riaditeľky prvú veľkú akciu tohto šk. roka. Pripravili pre spolužiakov z 1. stupňa trojhodinový program v telocvični pod názvom "Mikuláške hry". Vymysleli pre deti 10 zaujímavých súťaží. Niektoré boli športového zamerania (Akí sme čertovsky rýchli; Hľadáme Mikuláša; Ako vieme utekať pred čertiskom; Ako rýchlo upraceme, aby mal Mikuláš radosť), niektoré boli kreatívne (Akí sme kreatívni pri tvorbe fotky Mikuláša), pri niektorých museli ukázať svoje logické znalosti, či šikovnosť i pamäť (Ako dekódujeme obrázky na slová, Aké máme šikovné prstíky, Ako vieme hádať, Ako poznáme pesničky). Na všetko dozeral sv. Mikuláš, deťom pomáhali aj dvaja krásni anjeli, no občas im súťaženie kazili dvaja čerti. Telocvičňa bola plná radosti a zábavy, dali sa strhnúť aj naše pani učiteľky. Súťaží bolo veľa, a tak sme ich predelili tanečnou vsuvkou. Náš mikulášsky tím naučil deti tanček na pieseň Príde Mikuláš. Na záver boli deti odmenené mikulášskymi balíčkami, za ktoré ďakujeme predsedkyni Rady rodičov ako aj našim p. upratovačkám za pobalenie.

            Po akcii navštívil náš Mikulášsky tím ešte deti v materskej škole a tiež prešiel triedami 2. stupňa, kde Mikuláš preskúšal dobrotníkov z angličtiny, matematiky, slovenčiny aj biológie.

            Poďakovanie patrí deviatakom v mikulášskom tíme ako aj celej Žiackej školskej rade za vydarenú akciu.

            Tu si môžete prečítať hodnotenie štvrtákov: Mikulasske_hry(1).pdf

            FOTOALBUM 1. stupeň
            FOTOALBUM 2. stupeň

          • OZNAM - VŠI

          • Vážení rodičia!

            Upozorňujeme Vás, že máme hlásený výskyt vší  medzi žiakmi 2. stupňa (6.A, 7.A, 4.A). Prosíme Vás, aby ste deťom skontrolovali vlasy. V prípade výskytu vší treba dieťa nechať doma a začať ihneď s preventívnymi opatreniami. Do školy sa môže vrátiť až po kontrole lekárom a len s potvrdením o bezinfekčnosti dieťaťa. Ak zistíme v škole pedikulózu u Vášho dieťaťa, kontaktujeme Vás a v záujme ostatných detí takéto dieťa posielame domov.

            Tu poskytujeme materiál na pomoc v boji proti pedikulóze: preventivne_opatrenia__pedikuloza_vsi.pdf

          • Workshop "Rozhodovanie" - na tému holokaustu

          • V piatok 1.12.2023 Mgr. Samuel Kusenda v spolupráci s Mgr. Cecíliou Illovou prizvali prednášajúcich zo združenia Post Bellum, aby žiakom prezentovali workshop s názvom ROZHODOVANIE.

            Žiaci boli prenesení do medzivojnového Československa do obdobia rokov 1918 - 1938. V prvej časti boli žiaci poslancami jednotlivých politických strán v medzivojnovom Československu a mali prezentovať svoje politické strany, názory a taktiež sa mali rozhodovať napríklad o Norimberskom zákone, ktorý bol namierený proti židovskému obyvateľstvu.

            V druhej časti inscenovali život mladého židovského dievčaťa medzi rokmi 1930 až 1939. Záverom týchto inscenácií bolo vytvorenie rozhodnutia, či odíde toto dievča do Palestíny alebo zostane na Slovensku.

            Musím pochváliť žiakov oboch ôsmackych tried, ich vedomosti a zapájanie sa do aktivít. Samotní prednášajúci zo združenia Post Bellum boli príjemne prekvapení, akými vedomosťami žiaci disponovali a tiež chválili žiacku aktivitu. Veríme, že tento workshop bol prínosný pre väčšinu žiakov 8.A a 8.B. Taktiež sme toho názoru, že žiakom teda približovať obdobie holokaustu hlavne takýmto zážitkovým spôsobom.

            FOTOALBUM

          • Straňanská laťka

          • V stredu 29.11.2023 sa tri žiačky a štyria žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili súťaže v skoku do výšky Straňanská laťka  v družobnej škole ZŠ a ZUŠ Strání. Kiara Česláková a Jasmine Aisha Chabanová priemerným výkonom 115 cm neatakovali najlepšie výkony mladších žiačok a ani Bianka Pobjecká s výkonom 125 cm sa  medzi najlepšie staršie dievčatá neprebojovala. Bohužiaľ najlepšia skokanka školy sa pre chorobu súťaže nemohla zúčastniť. Veľkú radosť nám urobili chlapci Erik Augustín a Patrik Češek, ktorí sa prebojovali medzi posledných osem najlepších a nakoniec Erik výkonom 140 cm skončil celkovo na druhom mieste, Patrik skončil na 9. mieste z 22 skokanov. Pekný výsledok sa dosiahol aj v kat. najstarší chlapci, Timotej Beran sa svojím osobákom 150 cm zaradil do prvej desiatky vo svojej kategórii, skončil na 9. mieste z 25 súťažiacich. Matúš Červeňanský dosiahol výkon 130 cm, medzi staršími chlapcami to nestačilo na lepšie umiestnenie, keďže najlepší výkon tu bol až 165 cm. Všetkým zúčastneným ďakujeme za snahu a výkony, Erikovi blahoželáme k medailovému oceneniu a k poháru.
            FOTOALBUM

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
        • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
          MŠ: 032 7408414
          ŠJ: 032 7408415
          ZŠ - mobil: 0911 961 480
        • Podolie 804
          91622 Podolie
          Slovakia
        • 036125431
        • 2021628609
        • Riaditeľka školy:
          RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
          schreiberova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
          RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
          marakova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
          Slavka Fogašová - 032/7408414
          mspodolie@gmail.com
        • Vedúca školskej jedálne:
          Mariana Porubská - 032/7408415
          sjedalenpodolie@gmail.com