• Divadelné predstavenie STUDŇA LÁSKY

          • V stredu 14. februára 2024 žiaci 7.A a 9.A s pani učiteľkou Fabokovou  a pani učiteľkou Podhradskou navštívili divadelné predstavenie Studňa lásky v Okruhovom dome armády v Trenčíne.

            Dnešné valentínske dopoludnie sme strávili kultúrne - vybrali sme sa do Trenčína na predstavenie muzikálu Studňa lásky v podaní hercov Mestského divadla Trenčín. Vznikol ako voľné spracovanie  známej slovenskej povesti o Trenčianskom hrade. Zažili sme príbeh  o obetavej láske tureckého kupca  Omara a jeho milej Fatimy, zajatkyne grófa  Zápoľského - príbeh plný napätia, túžby po moci, ale aj humoru, okorenený príjemnými pesničkami. Štýlové  kostýmy  a kvalitné herecké výkony nás vtiahli do dobovej atmosféry 15. storočia. Dej bol zasadený do kontextu reálnych historických udalostí, v ktorých vystupovali aj  niektoré významné postavy našich  dejín.

            Z divadla sme odchádzali s dobrý pocitom, že láska a vytrvalosť zvíťazila, s myšlienkou, ktorú vyjadril verš z jednej piesne: „Láska aj skalu zdolá.“

            FOTOALBUM

          • Obvodné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • Práve na „láskavého“ Valentína sa uskutočnilo v Novom Meste nad Váhom obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, na ktorej sa zúčastnili aj víťazi školského kola. Krásne prednášali svoje básne Agátka Hochelová i Eliška Huttová a o miesto sa snažili zabojovať v próze David Gábor, Vaneska Prídavková a Lucka Raticová. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu našej školy a Agátke s Eliškou držíme palce na okresnom kole, keďže získali vo svojich kategóriách krásne 2. miesto. Okresné kolo sa uskutoční 22.3.2024 v MsKS v Novom Meste nad Váhom.

          • Výsledky OK DO

          • V pondelok 9.2.2024 sa 7 žiakov vybralo do Nového Mesta nad Váhom rozlúsknuť otázky okresného kola dejepisnej olympiády v 4 rôznych kategóriách. Sme potešení, že traja z nich sa stali úspešnými riešiteľmi OK a dokonca máme aj postupujúceho do krajského kola. Najlepšie sa darilo Patrikovi Rayovi z 8.A, ktorý skončil na 2. mieste a postupuje do KK. Príjemne prekvapil aj Matúš Červeňanský z 9.A, v najstaršej kategórii C skončil ako úspešný riešiteľ na 6. mieste zo 17 žiakov. A do tretice úspešne vyriešil úlohy kat. D aj Michal Fidler z 8.B, skončil na 8. mieste z 15 žiakov. K úspechu blahoželáme žiakom a aj ich učiteľom.

          • Žiacky ples

          • V piatok 9. 2. 2024 sa na našej škole začala nová tradícia - tradícia poriadania žiackych plesov. Decká so žiackej školskej rady spolu s pani riaditeľkou pripravili pre žiakov 2. stupňa 1. Fašiangový školský ples. Usporiadali sme ho v našej školskej jedálni, ktorú časť žiakov zo ŽŠR v piatok doobeda krásne vyzdobila. Deviatačky pripravili super fotografickú stenu aj s osvetlením s držiakmi na mobil, ktorú inštalovali v triede ŠKD. Rodičia Danka a Peťo Macháčoví nám pomohli s nákupom pitia a papania do baru. Veľké ďakujem patrí všetkým maminám, ktoré napiekli na žiacky ples množstvo koláčikov od výmyslu sveta, takže na našom plese nemohol byť nikto hladný. Otecko nášho žiaka p.  Martin Ciffra zase pomohol s ozvučením plesu, do tanca nám hral DJ Adam Burza.  Pani upratovačky Katka a Martinka spolu s Lenkou, Andrejom, Mateom a Ondrejom zo ŽŠR sa postarali o bezchybné fungovanie baru a permanentné dopĺňanie stolov koláčikmi. P. riad., p. uč. Muľová, Podhradská, Jurdová a Bohovicová sa postarali o dozor na akcii a pomáhali, kde bolo treba. Všetky plesové činnosti sa snažil zachytiť objektívom náš škoslký fotografista p. uč. Schreiber.

            Podvečer po pol piatej sme sa začali schádzať. Po kontrole vstupeniek Paľkom, Mateom a p. uč. Podradskou pri vstupných dverách sme postupne obsadili jedáleň do posledného miestečka. Učitelia z nás boli ohromení, pretože jedáleň zaplnili krásne oblečené a upravené dievčatá a chlapci. Na úvod sa nám prihovorili Lucka a Eliška zo ŽŠR. Po nich pár slov a usmernení pridala p. riaditeľka. Nasledovala ukážka rytmického disko tanca p. uč. Jurdovou a deviatačkami Timeou a Emou, ktorá pokračovala krátkym workshopom, kde sa tanec naučili odvážlivci. A takto správne naladení sme sa pustili do tanca a zábavy. Počas večera sme si mohli kupovať lístky na tombolu. Tá bola naozaj bohatá. Deckám zo ŽŠR sa podarilo zohnať 46 cien.  Prvou cenou bol dron a jeho výherkyňa dokonca plakala od šťastia. Počas večera sme si aj zasúťažili spolu s p. učiteľkami pri stoličkovom tanci. Fotostena - tak to bol, vynikajúci nápad, počas plesu sa pri stene vystriedali všetci a mnohí aj viackrát.

            Čas v dobrej nálade, pri tanci a speve plynul neuveriteľne rýchlo. Ani sme sa nenazdali a bol tu koniec. Pred jedálňou už čakalo množstvo rodičov, aby si vyzdvihli svoje ratolesti. No a dospeláci začali upratovať, aby sme mohli v pondelok opäť nabehnúť na náš školský stereotyp. 

            A čo dodať na záver. Veríme, že sa účastníkom prvý žiacky ples páčil a že si ho všetci užili. Od viacerých detí zazneli slová, že takéto akcie by sme mali robiť častejšie. Založili sme tradíciu, laťku sme nastavili dostatočne vysoko a veríme, že sa v tejto tradícii na našej škole bude pokračovať. Už teraz sa všetci tešíme o rok.

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • Dňa 24. januára 2023 sa traja piataci zúčastnili s p. zást. RNDr. Danielou Marákovou na okresnom kole Matematickej olympiády v Novom Meste nad Váhom. Dvaja z nich sa stali úspešnými riešiteľmi a dokonca víťazmi okresu. Na 1. mieste skončila Natália Podhradská, ktorá vyriešila všetky tri úlohy vynikajúco na 17 bodov (5, 6, 6) z 18 možných. Hneď za ňou sa na 2. mieste umiestnil Daniel Ščepko s 11 bodmi (4, 6,1). Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy, víťazom blahoželáme k úspechu a p. zást. ďakujeme za výbornú úrípravu na súťaž.

          • Prednášky firmy Bridlox

          • V stredu dňa 7.2.2024 našu školu navštívil pán Andrej Brida zo spoločnosti BRIDLOX, ktorý v spolupráci s Mgr. Samuelom Kusendom zrealizoval prednášku na tému: Automatizácia domácností s triedami 6.A, 7.A, 8.A, 8.B a 9.A.  Prednáška bola realizovaná preto, lebo v tomto šk. roku žiaci 6.-9. ročníkov pracujú na informatike a na technike na projekte "Postav inteligentný dom, zasaď samozavlažovací strom", v ktorom je úlohou žiakov vytvorenie Smart-domácností, čo obnáša blokové programovanie s Microbitom, vytvorenie makety domu/záhrady a zamýšľanie sa nad šetrením času človeka a šetrením financií za energie.

            Počas prednášky pán Brida prezentoval pojmy ako automatizácia či smart-domácnosť, ale tiež predstavil žiakom svoju spoločnosť a spoločnosť LOXONE. Na ukážku priniesol aj jednotlivé komponenty, s ktorými pracuje a ktoré inštaluje do domácností či firiem. Zaujímavosťou prednášky bola jej medzipredmetovosť, keď obsahovala prvky techniky, informatiky a občianskej náuky.

            V každej z prednášok zaznela aj skutočnosť, že trend automatizácie domácností sa vo svete rozširuje a z toho dôvodu bude potrebné školiť ľudí, ktorí budú s modernými programovacími technológiami pracovať. Naša škola sa žiakom snaží vštepiť základy blokového programovania, ktoré bude s určitosťou využiteľné pre našich žiakov aj v ich budúcnosti. Danú skutočnosť si všimol aj pán Brida, ktorý prácu žiakov na ich projektoch vyzdvihol a snažil sa žiakov inšpirovať nápadmi, s ktorými sa on sám stretáva počas svojej práce. So spoločnosťou BRIDLOX bude škola spolupracovať aj v nasledujúcom mesiaci, kedy sa budú vyhodnocovať projektové práce Smart-domácností jednotlivých tried a skupín. Veľmi pekne ďakujeme pánovi Andrejovi Bridovi zo spoločnosti BRIDLOX za pútavé a inšpiratívne prednášky.

            Mgr. Samuel Kusenda

            FOTOALBUM

          • Korčuliarsky kurz

          • V týždni od 29. 1. do 2. 2. 2024 sa najmladší žiaci našej základnej školy zúčastnili „korčuliarskeho kurzu“ na zimnom štadióne v Novom Meste nad Váhom, ktorý zorganizovali pani učiteľky prvákov a druhákov v spolupráci so športovým klubom Penguin. Našich prvákov a druhákov čakal každé ráno pred školou autobus, ktorý ich odviezol na zimný štadión do Nového Mesta nad Váhom. NTam už na korčuliarov čakali tréneri, ktorí sa deťom venovali s veľkou láskou a úžasnou dávkou trpezlivosti. Deti si ich hneď po prvom dni veľmi obľúbili. Každý deň robili naši malí korčuliari veľký pokrok. Zo dňa na deň sa ich „korčuliarske“ schopnosti zlepšovali a bolo vidieť u nich veľkú radosť z každodenného pokroku. Zo zimného štadióna odchádzali s červenými líčkami a s chuťou do ďalších dní. Posledný deň v tomto týždni naši športovci všetkým ukázali svoje korčuliarske skúsenosti a boli obdarení diplomom a malou sladkosťou. Pani učiteľky boli na všetky deti, ktoré tento kurz absolvovali právom pyšné.

            Prvácka a druhácka pani učiteľka

            FOTOALBUM

          • Výsledky Všetkovedka

          • Pišli nám výsledky celoslovenskej súťaže Všetkovedko. Zapojilo sa do nej 18 žiakov 3. - 4. ročníka. Najúspešnejším riešiteľom bol Dominik Ray zo 4. A, ktorý  získal titul Všetkovedko. Ostatní žiaci sa stali Všetkovedkovým učňom. Všetci súťažiaci boli odmenení drobnými vecnými cenami.
            Bližšie výsledky nájdeš na stránke Úspechy.

          • ...a slovo bolo u Boha...

          • V utorok 30.1.2024 nás reprezentovali dievčatá Vaneska Prídavková a Vivien Prídavková na recitačnej súťaži ...A SLOVO BOLO U BOHA... Prednes im vyšiel, nepomýlili sa a boli spokojné so svojím výkonom. Žiaľ, neskončili na prvých troch miestach, aj keď boli veľmi dobré a konkurencieschopné. Dievčatám ďakujeme za snahu a prípravu na súťaž a veríme, že o rok sa to podarí.

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 19.1.2024 sa konalo školské kolo geografickej olympiády kat. G, F, E. Do školského kola bolo prihlásených 30 žiakov, z toho 27 žiakov skončilo ako úspešný riešiteľ. Do okresného kola, ktoré sa bude konať 12.3.2024 postupuje 9 žiakov: kat.G: Miklo Lukáš, Augustín Róbert, Podhradská Natália; kat.F: Halčin Andrej, Kohút Matúš, Durec Filip; kat.E: Ray Patrik, Zemko Pavol, Durcová Radka. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme. Podrobnejšie výsledky nájdete na podstránke Úspechy.

          • Fašiangový školský ples

          • V sobotu 27. 1. 2024 bolo v našom KD Podolie veselo. Konal sa tu totiž už po 18-ty raz v histórii školy a obce tradičný Fašiangový školský ples. Aj tento rok mala na organizácii plesu najväčší podiel Rada rodičov na čele so šikovnou predsedníčkou p. Barborou Gonovou. Rada rodičov pod jej vedením sa postarala o výber kapely, zabezpečenie večere, program, nádhernú výzdobu a samozrejme aj o všetky práce v zákulisí počas plesu. Za ich obetavosť, ukrojenie si z vlastného voľného času a pomoc škole im patrí veľká vďaka. Poďakovanie patrí aj všetkým obetavým maminkám, ktoré na ples piekli koláčiky. A že ich bolo ozaj dostatok, o tom svedčia fotky z candy baru naplneného koláčikmi od výmyslu sveta. S propagáciou plesu, predajom vstupeniek, zháňaním tomboly, pomocou pri príprave sály zase pomohlo vedenie školy a Žiacka školská rada spolu s deviatačkami. Účastníkov vítal náš známy príjemný pár Katka s Milankom hne´d pri vstupe výbornou domácou pálenkou.

            Počas plesu do tanca hrala kapela Milkivej z Červeníka. Večeru i kapustnicu uvaril Martin Folajtár so svojimi dvoma pomocníčkami. Program zabezpečili dve naše deviatačky Timea a Emma s vlastnou choreografiou, ako aj dva tanečné páry z tanečnej školy RT Dance School z Nového Mesta nad Váhom, ktoré predviedli v prvom vstupe úryvky zo 4 spoločenských tancov a v druhom vstupe úryvky z 3 latinsko-amerických tancov.

            Poďakovanie patrí aj všetkým sponzorom, ktorí poskytli ceny do tomboly a všetkým prítomným, ktorí "pustili perie" a kúpou tombolových lístkov o ne zabojovali. Ukázalo sa, že kto kúpil aspoň 100 lístkov, mal istotu výhry ceny ;-)

            Ples sa nám všetkým spolu vydaril. Krásne vyzdobená sála vytvorila príjemné prostredie pre priateľské stretnutia pri dobrej hudbe, jedle a  pití. Parket ani v jednom kole nezíval prázdnotou a zaplnil sa hneď pri úvodných tónoch. Mnohé tanečné kreácie návštevníkov plesu vyvolávali nemý úžas. Ples i ťahanie tomboly moderovali p. riaditeľka Janka Schreiberová a p. starosta Rastislav Bobocký. V bare bolo tiež rušno, výber vína sa tento rok podaril. Ani fotokútik nezíval prázdnotou, do polnoci mali plesajúci možnosť využiť zadarmo služby p. fotografky "Vyletí vtáčik", po odfotení hneď dostali fotku do ruky, aby na tohtoročný ples nezabudli.

            A ako povedal p. starosta, ak sa vyskytla na 18-om plese nejaká chybička, veríme, že o rok bude príležitosť napraviť ju a vylepšiť. Už teraz sa naň môžeme začať tešiť.

            FOTOALBUM

          • Poďakovanie od organizácie Červený nos

          • Vo štvrtok 18.1.2024 nám bola doručená zásielka od občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorá nás prekvapila a potešila. Prišlo nám poďakovanie od tejto organizácie vo forme zarámovaného ďakovného certifikátu a malé darčeky vo forme knihy o príbehoch zdravotných klaunov a tiež kalendára organizácie ne r. 2024. Poďakovanie bolo za peniažky, ktoré sme zarobili vďaka našej Žiackej školskej rade, vďaka deťom z 1. st. a tiež vďaka všetkým žiakom a rodičom, ktorí niečo darovali do akcie Vianočné ekotrhy. 

          • „A rastú nám nové talenty...“

          • V stredu 17.1.2024 sa uskutočnilo už avizované školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Išlo v poradí o 70. ročník súťaže. Na našej škole sa jej zúčastnilo 33 žiakov 1. a 2. stupňa. Deti sa na súťaž pripravovali doma a veľmi pekne ju odprezentovali pred porotou a divákmi. Porotcov v zložení: p. uč. Mgr. R. Trpíšková a Mgr. A. Faboková poriadne potrápili, no nakoniec dospeli k týmto výsledkom:

            V 1. kategórii (žiaci 2. – 4. ročníka) zvíťazili:

            V recitácii POÉZIE:

            1. Agátka Hochelová (2.A)
            2. Lucia Burzová (2.B)
            3. Maxim Grosch (2.B)

            V recitácii PRÓZY:

            1. Dávid Gábor (4.A)
            2. Ema Macháčová (2.A)
            3. Mária Augustínvá (4.A)

            V 2. kategórii (žiaci 5.  – 6. ročníka) umiestnenie získali:

            V recitácii POÉZIE 1. miesto – Matej Jambor (5.B)

            V recitácii PRÓZY:

            1. Vanesa Prídavková (6.A)
            2. Simona Sovišová (5.A)
            3. Viktória Halčinová (6.A)

            V 3. kategórii (žiaci 7. – 9. ročníka) zvíťazili:

            V recitácii POÉZIE – 1. miesto – Eliška Huttová (8.B)

            V recitácii PRÓZY:

            1. Nina Bučková (8.A)
            2. Sabina Jašková (8.A)
            3. Timea Gúčiková (7.A)

            Víťazom gratulujeme a prajeme veľa sily, aby nás dobre reprezentovali v obvodnom kole, ktoré sa uskutoční 13. – 14. 2. 2024 v Novom Meste nad Váhom (presný dátum ešte zverejníme).

            Na záver sa chceme poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli do súťaže – žiakom, ktorí sa na súťaž krásne pripravovali, rodičom, ktorí to s nimi doma trénovali, pani učiteľkám, ktoré si zasadli do porotcovských kresiel a p. riaditeľke za to, že nám túto súťaž umožnila uskutočniť a zabezpečila odmeny pre súťažiacich a víťazov.

            FOTOALBUM

          • Školské kolo Biologickej olympiády

          • Dňa 11.1.2024 sa konalo školské kolo biologickej olympiády kat. C, v ktorom súťažilo 5 žiakov 8.ročníka. Úspešnými riešiteľmi biologickej olympiády sa stali všetci súťažiaci. Eliška Huttová a Patrik Ray postupujú do okresného kola, ktoré s bude konať 13.2.2024. Podrobnejšie výsledky nájdte na podstránke Úspechy.

          • Vianočné rovesnícke učenie

          • V utorok 19. decembra 2023 pripravili naši siedmaci zaujímavú hodinu matematiky pre piatakov.  V rámci rovesníckeho učenia si vytvorili vhodné matematické úlohy, tak aby naplnili tému vybraného stanovišťa a zároveň ich príklady súviseli s myšlienkou Vianoc.

            Piataci následne tieto stanovištia obiehali a za úspešnosť riešenia zberali body. Témy stanovíšť boli nasledovné:  Pamäťovky, Skladanie origami, Rátaj, koľko vládzeš (slovné úlohy), Rébusy a šifrovačky, Delenie jednociferným deliteľom, Tajničky a osemsmerovky.

            Drvivú väčšinu siedmakov chválim za kreatívny prístup k svojej zverenej úlohe a taktiež za veľmi peknú kooperáciu s mladšími žiakmi. Rozptyl získaných bodov u piatakov svedčí o veľmi rôznej úrovni vedomost.í Najšikovnejší z piatakov získali aj 50 bodov, avšak najslabší len okolo 10. Piataci prejavili nadšenie z takéhoto typu spolupráce.

            Záverom možno povedať, že každý piatak si našiel stanovište, ktoré sa mu najviac páčilo, a tak píšu siedmakom:

            • „Bolo to super, užila som si to a ešte dodnes staviam origami.“
            • „Bolo to super. Najviac ma bavili hádanky a rébusy, tajničky a osemsmerovky.“
            • „ Najviac sa mi páčili pamäťovky, ale celkovo boli všetky stanovištia dobré.“
            • „Delenie jednociferným číslom bolo ťažšie, ale mali sme dosť času na vyriešenie.“
            • „Bola sranda a veľmi by sa mi páčilo, keby sme si to mohli ešte niekedy zopakovať.“

            Milí žiaci, teším sa na ďalšiu peknú spoluprácu. p.uč. Maráková
            FOTOALBUM

          • Návšteva muzikálu Vyznanie

          • Vo štvrtok 21.12.2023 sa záujemcovia z radov zamestnancov školy spolu s rodinnými príslušníkmi vybrali vo večerných hodinách do nášho hlavného mesta do priestorov Iuventy, aby si pozreli muzikál Vyznanie, v ktorom účinkuje aj naša p. učiteľka Mgr. Katarína Jurdová. V mnohých z nás zanechal muzikál hlboké dojmy, obdivovali sme tanečné i spevácke umenie účinkujúcich i našej kolegyne v choreografii Jána Ďurovčíka a ešte dlho sme si pospevovali známe piesne Janka Lehotského. Strávili sme tak predvianočný čas vo veľmi príjemnej kultúrnej atmosfére. Ani prasknutá pneumatika nášho autobusu, ktorým sme sa vracali domov, nám nemohla pokaziť naše pozitívne naladenie z muzikálu. Odporúčame vidieť ho.

            FOTOALBUM

          • Vianočné ekotrhy

          • Vo štvrtok 21.12.2023 pripravila žiacka školská rada (ŽŠR) pod vedením p. riaditeľky Vianočné ekotrhy pre žiakov 1. stupňa. Podarilo sa ich uskutočniť aj preto, že sa zapojili mnohí žiaci 1. aj 2. stupňa a priniesli do školy hračky, školské potreby, bižutériu, knihy, spoločenské hry, skrátka veci, ktoré už doma nepotrebujú, ale niekomu inému môžu spraviť radosť. A tak deti 1. stupňa mali možnosť zažiť pravé nakupovanie na trhoch  a doplniť si tak svoj arzenál hračiek o nové hračky, či knihy, prípadne kúpiť svojim blízkym nejaký darček. Ceny boli ozaj ľudové, najdrahšie veci stáli 2 €. Parlamenťáci z 2. st. sa ukázali ako výborní trhovníci, pretože na konci akcie mnohé stoly zívali prázdnotou. Zarobilo sa 316,65 €. Po zrátaní peniažkov ŽŠR jednohlasne rozhodla, že utŕžené peniaze venujeme o.z. Červený nos Clowndoctors, ktoré už 19 rokov prináša smiech a radosť deťom do nemocníc a seniorom do seniorských zariadení po celom Slovensku. Ďakujeme ŽŠR a všetkým, ktorí prispeli akoukoľvek maličkosťou do tejto akcie.

            FOTOALBUM

          • Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok

          • Aj v tomto roku sme sa v spolupráci s našou obcou Podolie rozhodli zopakovať charitatívnu akciu "Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok". Deti v každej triede celý december nosili do školy vhodné maličkosti do škatuliek, ktoré by potešili starkých v Podolí. V triedach ich potom ukladali do škatúľ a balili do vianočných papierov. Mnohí rodičia dokonca posielali už hotové celé škatuľky. Pripravili sme tak spolu 105 škatuliek. Posledný deň roka 2023, ktorý trávili žiaci v škole, sme využili práve na obdarovávanie. Žiaci 2. stupňa mali pridelené ulice Podolia podľa zoznamov, ktoré nám pripravili na obecnom úrade a napriek veľmi škaredému počasiu rozniesli škatuľky osamoteným dôchodcom po dedine. Ku škatuľkám pridali aj slovné priania, koledy, či vianočné piesne. Na tvárach starkých vyčarili nielen úsmevy, mnohokrát stekali aj slzy po tvárach starkých, ale aj po tvárach našich žiakov.  Nie všetci starkí otvárali, preto neodovzdané škatuľky zaviezla popoludní p. riaditeľka na obecný úrad a zamestnanci OcÚ pokračovali v roznášaní darčekov ešte v piatok. Veľké poďakovanie patrí hlavne rodičom za podporu tejto zmysluplnej aktivity a samozrejme, našim učiteľom a žiakom za realizáciu tejto charitatívnej zbierky.

            FOTOALBUM

          • Posedenie pri vianočnej kapustnici

          • V stredu 20.12.2023 si zorganizovali zamestnanci školy v pooobedných hodinách na domácej pôde v školskej jedálni tradičné posedenie pri vianočnej kotlíkovej kapustnici, ktorú uvarili naše p. uč. Renátka Trpíšková a Slavka Štefániková za dôkladného miešania a prikurovania našim p. školníkom Jurkom Marákom. Ale aj mnohí ďalší kolegovia priložili ruky k dielu, či už pri napečení koláčikov a zákuskov, či pri príprave stolov.  Ale aj doobeda to po škole rozvoniavalo, pretože rodinka Macháčová kolegom dala okoštovať vegetariánske hamburgery. Pozvanie prijal aj náš bývalý kolega - súčasný p. starosta Rasťo Bobocký. Po krátkom príhovore a rekapitulácii roka 2023 p. riaditeľkou sme sa pustili do koštovanie. Všetci sme si pochvaľovali a posedeli sme v príjemnej atmosfére až do večera.

            FOTOALBUM

          • Vianočný turnaj vo florbale chlapcov

          • V stredu 20.12.2023 zorganizoval náš telocvikár Mgr. Miroslav Ostrovský na našej škole vianočný florbalový turnaj žiakov 2. stupňa. Zúčastnili sa ho dve družstvá 5. ročníka, jedno družstvo 6. ročníka, dve družstvá 7. ročníka, dve družstvá 8. ročníka a družstvo deviatakov. Chlapci hrali v dvoch skupinách systémom každý s každým. V prvej skupine hralo prvé družstvo 5. ročníka , 7. ročníka, 8. ročníka a deviataci. V druhej skupine bolo druhé družstvo 5. ročníka, šiestaci, druhé družstvo 7. ročníka a druhé družstvo 8. ročníka. Po odohraní všetkých zápasov v skupinách boli najlepšie 4 družstvá zaradené do finálovej skupiny a ďaľšie 4 družstvá do skupiny o umiestnenie o 5. až 8. miesto. Všetci žiaci príkladne bojovali a aj keď sa neodohrali 3 posledné zápasy pre krátkosť času, postavenie na stupni víťazov je nasledovné: na 3. mieste skončili chlapci 8. ročníka v zostave Moravčík, Miklo, Masár, Ray. Rozhodol zápas zo základnej skupiny proti šiestakom, ktorí skončili štvrtí. Finále mali odohrať ôsmaci Makara, Zámečník, Caltík a Srogončík proti prvému družstvu siedmakov, avšak v základnej skupine vzájomný zápas prehrali a tak celkovými víťazmi turnaja sa stali Filip Tinka, Erik Augustín, Filip Durec a Tomáš Matyáš a ôsmaci skončili druhí. Zúčastnených žiakov chválim za príkladnú bojovnosť a ohľaduplnosť v osobných súbojoch.

            FOTOALBUM

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
      • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
        MŠ: 032 7408414
        ŠJ: 032 7408415
        ZŠ - mobil: 0911 961 480
      • Podolie 804
        91622 Podolie
        Slovakia
      • 036125431
      • 2021628609
      • Riaditeľka školy:
        RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
        schreiberova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
        RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
        marakova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
        Slavka Fogašová - 032/7408414
        mspodolie@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne:
        Mariana Porubská - 032/7408415
        sjedalenpodolie@gmail.com