• ...a slovo bolo u Boha...

          • V utorok 30.1.2024 nás reprezentovali dievčatá Vaneska Prídavková a Vivien Prídavková na recitačnej súťaži ...A SLOVO BOLO U BOHA... Prednes im vyšiel, nepomýlili sa a boli spokojné so svojím výkonom. Žiaľ, neskončili na prvých troch miestach, aj keď boli veľmi dobré a konkurencieschopné. Dievčatám ďakujeme za snahu a prípravu na súťaž a veríme, že o rok sa to podarí.

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 19.1.2024 sa konalo školské kolo geografickej olympiády kat. G, F, E. Do školského kola bolo prihlásených 30 žiakov, z toho 27 žiakov skončilo ako úspešný riešiteľ. Do okresného kola, ktoré sa bude konať 12.3.2024 postupuje 9 žiakov: kat.G: Miklo Lukáš, Augustín Róbert, Podhradská Natália; kat.F: Halčin Andrej, Kohút Matúš, Durec Filip; kat.E: Ray Patrik, Zemko Pavol, Durcová Radka. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme. Podrobnejšie výsledky nájdete na podstránke Úspechy.

          • Fašiangový školský ples

          • V sobotu 27. 1. 2024 bolo v našom KD Podolie veselo. Konal sa tu totiž už po 18-ty raz v histórii školy a obce tradičný Fašiangový školský ples. Aj tento rok mala na organizácii plesu najväčší podiel Rada rodičov na čele so šikovnou predsedníčkou p. Barborou Gonovou. Rada rodičov pod jej vedením sa postarala o výber kapely, zabezpečenie večere, program, nádhernú výzdobu a samozrejme aj o všetky práce v zákulisí počas plesu. Za ich obetavosť, ukrojenie si z vlastného voľného času a pomoc škole im patrí veľká vďaka. Poďakovanie patrí aj všetkým obetavým maminkám, ktoré na ples piekli koláčiky. A že ich bolo ozaj dostatok, o tom svedčia fotky z candy baru naplneného koláčikmi od výmyslu sveta. S propagáciou plesu, predajom vstupeniek, zháňaním tomboly, pomocou pri príprave sály zase pomohlo vedenie školy a Žiacka školská rada spolu s deviatačkami. Účastníkov vítal náš známy príjemný pár Katka s Milankom hne´d pri vstupe výbornou domácou pálenkou.

            Počas plesu do tanca hrala kapela Milkivej z Červeníka. Večeru i kapustnicu uvaril Martin Folajtár so svojimi dvoma pomocníčkami. Program zabezpečili dve naše deviatačky Timea a Emma s vlastnou choreografiou, ako aj dva tanečné páry z tanečnej školy RT Dance School z Nového Mesta nad Váhom, ktoré predviedli v prvom vstupe úryvky zo 4 spoločenských tancov a v druhom vstupe úryvky z 3 latinsko-amerických tancov.

            Poďakovanie patrí aj všetkým sponzorom, ktorí poskytli ceny do tomboly a všetkým prítomným, ktorí "pustili perie" a kúpou tombolových lístkov o ne zabojovali. Ukázalo sa, že kto kúpil aspoň 100 lístkov, mal istotu výhry ceny ;-)

            Ples sa nám všetkým spolu vydaril. Krásne vyzdobená sála vytvorila príjemné prostredie pre priateľské stretnutia pri dobrej hudbe, jedle a  pití. Parket ani v jednom kole nezíval prázdnotou a zaplnil sa hneď pri úvodných tónoch. Mnohé tanečné kreácie návštevníkov plesu vyvolávali nemý úžas. Ples i ťahanie tomboly moderovali p. riaditeľka Janka Schreiberová a p. starosta Rastislav Bobocký. V bare bolo tiež rušno, výber vína sa tento rok podaril. Ani fotokútik nezíval prázdnotou, do polnoci mali plesajúci možnosť využiť zadarmo služby p. fotografky "Vyletí vtáčik", po odfotení hneď dostali fotku do ruky, aby na tohtoročný ples nezabudli.

            A ako povedal p. starosta, ak sa vyskytla na 18-om plese nejaká chybička, veríme, že o rok bude príležitosť napraviť ju a vylepšiť. Už teraz sa naň môžeme začať tešiť.

            FOTOALBUM

          • Poďakovanie od organizácie Červený nos

          • Vo štvrtok 18.1.2024 nám bola doručená zásielka od občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorá nás prekvapila a potešila. Prišlo nám poďakovanie od tejto organizácie vo forme zarámovaného ďakovného certifikátu a malé darčeky vo forme knihy o príbehoch zdravotných klaunov a tiež kalendára organizácie ne r. 2024. Poďakovanie bolo za peniažky, ktoré sme zarobili vďaka našej Žiackej školskej rade, vďaka deťom z 1. st. a tiež vďaka všetkým žiakom a rodičom, ktorí niečo darovali do akcie Vianočné ekotrhy. 

          • „A rastú nám nové talenty...“

          • V stredu 17.1.2024 sa uskutočnilo už avizované školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Išlo v poradí o 70. ročník súťaže. Na našej škole sa jej zúčastnilo 33 žiakov 1. a 2. stupňa. Deti sa na súťaž pripravovali doma a veľmi pekne ju odprezentovali pred porotou a divákmi. Porotcov v zložení: p. uč. Mgr. R. Trpíšková a Mgr. A. Faboková poriadne potrápili, no nakoniec dospeli k týmto výsledkom:

            V 1. kategórii (žiaci 2. – 4. ročníka) zvíťazili:

            V recitácii POÉZIE:

            1. Agátka Hochelová (2.A)
            2. Lucia Burzová (2.B)
            3. Maxim Grosch (2.B)

            V recitácii PRÓZY:

            1. Dávid Gábor (4.A)
            2. Ema Macháčová (2.A)
            3. Mária Augustínvá (4.A)

            V 2. kategórii (žiaci 5.  – 6. ročníka) umiestnenie získali:

            V recitácii POÉZIE 1. miesto – Matej Jambor (5.B)

            V recitácii PRÓZY:

            1. Vanesa Prídavková (6.A)
            2. Simona Sovišová (5.A)
            3. Viktória Halčinová (6.A)

            V 3. kategórii (žiaci 7. – 9. ročníka) zvíťazili:

            V recitácii POÉZIE – 1. miesto – Eliška Huttová (8.B)

            V recitácii PRÓZY:

            1. Nina Bučková (8.A)
            2. Sabina Jašková (8.A)
            3. Timea Gúčiková (7.A)

            Víťazom gratulujeme a prajeme veľa sily, aby nás dobre reprezentovali v obvodnom kole, ktoré sa uskutoční 13. – 14. 2. 2024 v Novom Meste nad Váhom (presný dátum ešte zverejníme).

            Na záver sa chceme poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli do súťaže – žiakom, ktorí sa na súťaž krásne pripravovali, rodičom, ktorí to s nimi doma trénovali, pani učiteľkám, ktoré si zasadli do porotcovských kresiel a p. riaditeľke za to, že nám túto súťaž umožnila uskutočniť a zabezpečila odmeny pre súťažiacich a víťazov.

            FOTOALBUM

          • Školské kolo Biologickej olympiády

          • Dňa 11.1.2024 sa konalo školské kolo biologickej olympiády kat. C, v ktorom súťažilo 5 žiakov 8.ročníka. Úspešnými riešiteľmi biologickej olympiády sa stali všetci súťažiaci. Eliška Huttová a Patrik Ray postupujú do okresného kola, ktoré s bude konať 13.2.2024. Podrobnejšie výsledky nájdte na podstránke Úspechy.

          • Vianočné rovesnícke učenie

          • V utorok 19. decembra 2023 pripravili naši siedmaci zaujímavú hodinu matematiky pre piatakov.  V rámci rovesníckeho učenia si vytvorili vhodné matematické úlohy, tak aby naplnili tému vybraného stanovišťa a zároveň ich príklady súviseli s myšlienkou Vianoc.

            Piataci následne tieto stanovištia obiehali a za úspešnosť riešenia zberali body. Témy stanovíšť boli nasledovné:  Pamäťovky, Skladanie origami, Rátaj, koľko vládzeš (slovné úlohy), Rébusy a šifrovačky, Delenie jednociferným deliteľom, Tajničky a osemsmerovky.

            Drvivú väčšinu siedmakov chválim za kreatívny prístup k svojej zverenej úlohe a taktiež za veľmi peknú kooperáciu s mladšími žiakmi. Rozptyl získaných bodov u piatakov svedčí o veľmi rôznej úrovni vedomost.í Najšikovnejší z piatakov získali aj 50 bodov, avšak najslabší len okolo 10. Piataci prejavili nadšenie z takéhoto typu spolupráce.

            Záverom možno povedať, že každý piatak si našiel stanovište, ktoré sa mu najviac páčilo, a tak píšu siedmakom:

            • „Bolo to super, užila som si to a ešte dodnes staviam origami.“
            • „Bolo to super. Najviac ma bavili hádanky a rébusy, tajničky a osemsmerovky.“
            • „ Najviac sa mi páčili pamäťovky, ale celkovo boli všetky stanovištia dobré.“
            • „Delenie jednociferným číslom bolo ťažšie, ale mali sme dosť času na vyriešenie.“
            • „Bola sranda a veľmi by sa mi páčilo, keby sme si to mohli ešte niekedy zopakovať.“

            Milí žiaci, teším sa na ďalšiu peknú spoluprácu. p.uč. Maráková
            FOTOALBUM

          • Vianočná akadémia

          • Po náročnom decembrovom nácviku sme v sobotu 16. 12. 2023 o 17.00 hod. predviedli v našom kultúrnom dome detské vystúpenia Vianočnej akadémie. O organizáciu tejto akcie nás požiadal p. starosta a spojil ju s vianočnými trhmi, ktoré sa konali pred kultúrnym domom. V programe akadémie sa predstavili deti z 2. triedy materskej školy a množstvo detí za jednotlivé triedy základnej školy. Bolo krásne, že mnohé vystúpenia programu vznikli medzitriednou spoluprácou, napr. deviatačky naučili tanček Jingle Bell Rock šiestakov a tak ich na pľaci bolo ozaj plno. Náš učiteľ folklorista spojil zase obe triedy ôsmakov, ktorí sa obliekli do našich krojov, zohnali množstvo rekvizít  a oživili tradície folklórnym pásmom Vánočné vinšovanie. Aj 2.B spojila sily so 4.A vďaka spolupráci triednych učiteliek a vytvorila krásne poetické pásmo zložené z hovoreného slova a dvoch milých tančekov. Triedni učitelia piatakov dali dokopy 5.A a 5.B, tradične povinšovali a predstavili nám cez projektor prostredníctvom krásnych zimných obrázkov Vianoce podľa Josefa Ladu. Prváci s druhákmi z 2.A nás prekvapili bielunkým jemným tancom na skladbu Hallelujah. Začiatok akadémie patril piesni On prišiel k nám a veľmi efektnému tieňovému divadlu podfarbenému krásnou skladbou Mary did you know, ktoré nacvičili so žiakmi vedúce umeleckého krúžku, ale prizvali si na pomoc aj iné deti, ktoré do krúžku nechodia. Tretiaci nás napriek dlhšej chorobe triednej učiteľky dokázali rozosmiať dramatizáciou Zagorovej piesne Zima, zima, zima. A siedmaci nám zase pod vedením našej p. uč. amatérskej divadelníčky prezradili vo svojej scénke Vianočný recept na varenie radosti. Záver akadémie patril príhovoru p. riaditeľky školy, spoločnej piesni pedagógov a žiakov školy Vianočný hymnus a v neposlednom rade poďakovaniu starostu obce.

            Program akadémie bol veľmi rôznorodý a nápaditý a každé jedno číslo bolo niečím výnimočné. Veľké uznanie  a poďakovanie patrí učiteľom školy, ktorí s deťmi pracovali, samotným deťom za krásnu prezentáciu seba, svojej triedy i celej školy, ako aj moderátorom sprevádzajúcim predstavenie a celému technickému tímu, ktorý tvoril zázemie akcie. 

            Ak ste sa našej Vianočnej akadémie nemohli zúčastniť, môžete si jednotlivé zostrihané čísla pozrieť cez našu webovú stránku v časti  Žiaci/Videoalbum školy.

            FOTOALBUM
            VIDEOALBUM

          • Návšteva predstavenia Perinbaba

          • Dňa 30.11.2023 sa záujemcovia z umeleckých krúžkov vianočne naladili na muzikálovej rozprávke Perinbaba, ktorú uviedlo v poobedných hodinách MsKS v Novom Meste nad Váhom. Akciu zorganizovali vedúce umeleckých krúžkov p. uč. Zemková, Jacolová, Hercegová.
            FOTOALBUM

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
        • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
          MŠ: 032 7408414
          ŠJ: 032 7408415
          ZŠ - mobil: 0911 961 480
        • Podolie 804
          91622 Podolie
          Slovakia
        • 036125431
        • 2021628609
        • Riaditeľka školy:
          RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
          schreiberova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
          RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
          marakova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
          Slavka Fogašová - 032/7408414
          mspodolie@gmail.com
        • Vedúca školskej jedálne:
          Mariana Porubská - 032/7408415
          sjedalenpodolie@gmail.com