• Výsledky okresného kola dejepisnej olympiády

          • V stredu 8.2.2023 sa 6 našich žiakov zúčastnilo na okresnom kole Dejepisnej olympiády. Viedli si veľmi dobre, veď piati z nich sa stali úspešnými riešiteľmi tohto kola. Najlepšie skončila Eliška Huttová, ktorá vo svojej kategórii zvíťazila a postupuje na krajské kolo. Traja ďalší žiaci úspešne vyriešili OK a skončili vo svojich kategóriách na 4. miestach, preto nepostupujú do KK. Sú to Matúš Pollák, Radka Durcová a Filip Tinka. Úspešná bola aj Simona Palkechová, skončila ako úspešná riešiteľka na 8. mieste. Všetkým šiestim žiakom ďakujeme za čas a námahu vynaloženú pri príprave na súťaž a úspešným riešiteľom blahoželáme k peknému výsledku. Ďakujeme ttiež obom dejepisárom Mgr. Kusendovi a Mgr. Čechvalovi za prípravu žiakov na súťaž.

          • Divadelné predstavenie pre družinárov

          • V stredu popoludní 8. 2. 2023 sa naši družinári zúčastnili divadelného predstavenia O pyšnej Dorotke, ktoré nám zahrali členovia bábkového divadla Lienka. Deti pozorne počúvali a sledovali dej, na ktorý spontánne reagovali svojimi vyjadreniami. Divadlo malo výchovný charakter. Na záver si mohli osobne vyskúšať pohyb s marionetami, čo bola pre deti dobrá skúsenosť, a možno i inšpirácia do budúcna. Deťom sa divadielko páčilo.
            FOTOALBUM

          • Okresné kolo Matematickej olympiády

          • Dňa 25. januára 2023 sa vybralo 6 žiakov našej školy reprezentovať seba i školu na okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z5 (5. ročník) a Z9 (9. ročník). Už máme aj výsledky súťaže. Z piatich našich piatakov traja skončili ako úspešní riešitelia, a to Nelly Ondrejková na 6.-11. mieste s počtom bodov 11, Ondrej Zemko a Viktória Švecová na 13.-16. mieste s počtom bodov 10. V kat. Z9 súťažil za nás iba Matúš Pollák a získal medailové 2.-3. miesto s počtom bodov 12. Maximálny počet bodov v oboch kategóriách bol 15, žiaci riešili 3 úlohy po 5 bodov. Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme, sme na nich patrične hrdí. Všetkým žiakom aj učiteľom p. zást. Marákovej a p. uč. Bohovicovej ďakujeme za zodpovednú prípravu na súťaž.

          • Fašiangový školský ples

          • V sobotu 4. februára 2023 sa po dvojročnej pandemickej prestávke opäť v našej obci uskutočnil tradičný Fašiangový školský ples, v poradí už jeho 17. ročník. Uskutočnil sa vďaka obetavej Rade rodičov, ktorá si už v septembri 2022 zaumienila na čele s novou predsedkyňou RZ p. Barborkou Gonovou ako aj s mnohými novými, ale aj starými členmi RZ, že sa k tradícii poriadania plesov v Podolí vrátia. A za toto rozhodnutie ako aj za všetku vynaloženú námahu a výbornú organizáciu plesu patrí celej Rade rodičov veľké poďakovanie od vedenia školy, zamestnancov školy, ale veríme, že aj od účastníkov plesu. Poďakovanie patrí aj p. starostovi PaedDr. Rasťovi Bobockému a pracovníčkam Obecného úradu Podolie za pomoc pri organizácii a za poskytnutie priestorov KD a zafinancovanie energií.

            Do programu v úvode prispela Juditka Červeňanská, naša bývalá žiačka, príjemnými tónmi klavírnych skladieb. Po príhovore p. starostu a p. riaditeľky a úvodnom prípitku nám ukázali svoje folklórne umenie členovia FS Otava z Nového Mesta nad Váhom, ktorí v priebehu večera pripravili ešte pre plesajúcich interaktívnu tanečnú školu. Do tanca nám rezko hrala vaďovská skupina Smoliari, aj na ľudovú aj na modernú nôtu. Výborne nám navaril večeru aj s polievočkou náš bývalý žiak Martin Folajtár aj so svojimi dvoma pravými rukami. Neohrdli sme ani popolnočnou chutnou kapustničkou.

            Veľké ĎAKUJEM posielame aj maminkám, ktoré prispeli k plesu vynikajúcimi koláčikmi. Priebežne sme nimi plnili Candy bar, ktorý bolo nutné neustále dopĺňať, tak nám domáce koláčiky chutili. Tento rok sa dokonca ponúkalo aj čerstvé ovocie. Poďakovanie patrí všetkým jednotlivcom, starostom, firmám, živnostníkom, ktorí prispeli do bahatej tomboly so 61 cenami. Prvé tri ceny boli naozaj hodnotné - RZ venovalo sušičku na prádlo v hodnote 600 €, p. Mirko Mrekaj benzínovú kosačku a firma  Kovovýroba p. Vičík venovala do tomboly kvalitný kávovar. Veríme, že aj ostatné ceny z tomboly spravili výhercom radosť. menovite treba z Rady rodičov poďakovať p. Martinke Huttovej, ktorá sponzorovala mäsko, p. Janke Zemkovej, ktorá upiekla tortu do tomboly a mala veľký podiela na výzdobe plesu, p. Zdenke Al Rashidi, ktorá poskytla domácich kohútov do polievky. Ďakujeme aj žiakom 8.A a 9.A, ktorí pomohli s výzdobou sály. Aký bude výťažok z plesu, budeme vedieť, až si všetko Rada rodičov zúčtuje.

            Nálada na plese bola výborná, čas pri dobrej hudbe a jedle plynul až príliš rýchlo, až bolo z ničoho nič ráno. A nám už len ostáva dúfať, že o rok si to zopakujeme.

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • Vo štvrtok 26. 1. 2023 sa víťazi školského kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko zúčastnili postupového okresného kola v Novom Meste nad Váhom. Reprezentovali nás Sabina Jašková zo 7.A, Mateo Madro z 5.B a Nina Masárová z 3.A A reprezentovali nás naozaj úspešne. Sabina vybojovala svojím suverénnym prejavom 1. miesto a Ninka získala pekné 3. miesto. Sabina nás bude reprezentovať v krajskom kole 23.2.2023. Všetkým trom recitátorom ďakujeme za zodpovednú prípravu na súťaž a oceneným blahoželáme k úspechu.
            FOTOALBUM

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • V stredu 25.1.2023 sa na našej škole uskutočnila recitačná súťaž v poézii a próze pod názvom Hviezdoslavov Kubín. Išlo už v poradí o 69. ročník súťaže, na ktorom vystúpil až 23 odvážnych recitátorov. Súťažilo sa v 3 kategóriách samostatne. A tu sú výsledky: 

            V I. kategórii (2. - 4. ročník) - próza - sa umiestnili: 

            1. miesto - Vivien Prídavková (3.A)
            2. miesto - Tobias Parči (2.A)
            3. miesto - Sarah Gulanová (3.A)

            V I. kategórii - poézia - sa umiestili: 

            1. miesto - David Gábor (3.A)
            2. miesto - Andrej Hadbábny (3.A)

            V II. kategórii (5. - 6. ročník) - próza - sa umiestnili:

            1. miesto - Vanesa Prídavková (5.A)
            2. miesto - Lenka Halušková (6.A)
            3. miesto - Timea Gúčiková (6.A)

            V II. kategórii - poézia - sa umiestnila: 

            1. miesto - Laura Burzová (6.A)

            V III. kategórii (7. - 9. ročník) - próza - sa umiestnili: 

            1. miesto - Lucia Raticová (8.A)
            2. miesto - Nina Bučková (7.A)
            3. miesto - Radka Durcová (7.A)

            V III. kategórii - poézia - sa umiestnila: 

            1. miesto - Timea Čavojská (8.A)

            Cena poroty bola udelená Lukášovi Mrekajovi (3.A) za skvelo predvedený text. 

            Všetkým víťazom gratulujeme a všetkých súťažiacich obdivujeme za ich odvahu a chuť recitovať. Zároveň ich povzbudzujeme, aby to o rok znova skúsili a svojim kamarátom držali palce na obvodnom kole, ktoré sa uskutoční v Novom Meste nad Váhom 22. - 24. 2. 2023.

            FOTOALBUM

          • Biblia očami detí

          • Aj v tomto školskom roku sme na našej škole uskutočnili výtvarnú súťaž pod názvom „Biblia očami detí“. Tešíme sa, že sa opäť našli odvážlivci a zapojili sa do súťaže. Tentokrát sa zapojili aj naši najmenší – prváci. Deti mohli kresliť niektorú z udalostí, ktoré sa spomínajú v starozákonných knihách Ester a Nehemiáš. Každá kresba bola krásna a originálna. Súťažilo sa v kategóriách podľa ročníkov. V 2. kategórii sa na 1. mieste umiestnila kresba Viktórii Urbanovej z 1.B, 2. miesto získala Kristínka Čuvalová z 1.B a 3. miesto patrilo Ninke Raticovej tiež z 1.B. Vo 4. kategórii sa na 1. mieste umiestnila kresba Timei Gúčikovej zo 6.A, 2. miesto Lenka Halušková 6.A a 3. miesto získal David Palcút z 5.A. Piata kategória bola zastúpená iba jedinou kresbou, ktorú nakreslila Nina Bučková zo 7.A triedy, získala 1. miesto. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili a tí, ktorých kresby sa neumiestnili, nech nie sú smutní a nevzdávajú to. V ďalšom školskom roku si to zopakujeme. Každé z detí dostalo diplom a odmenu.

            sr. Samuela

            FOTOALBUM

          • Deň dvojčiat

          • Vo štvrtok 19. januára 2023 sme zorganizovali na škole akciu DEŇ DVOJČIAT v rámci projektu Hrdej školy. Nemysleli sme si, že akcia sa stretne s takým ohlasom u žiakov. Účasťou na nej sme boli milo prekvapení. Do akcie sa zapojilo 31 skupín dvojčiat a dve skupinky trojčiat z radov žiakov. Ba dokonca sa našli aj troje dvojičky v radoch zamestnancov, nie všetky sa nám však podarilo zachytiť fotoaparátom.  Najcool dvojičky vyberala Źiacka školská rada. Pochvalu získali všetci zapojení. Na 1. stupni sme odmenili sladkou odmenou 12 zo 14 skupiniek, spolu 25 detí. Na 2. stupni sme z 39 žiakov ocenili 29, teda 14 dvojičiek či trojičiek z 19. Získali kupón neskúšania.  Sme radi, že v každej z 12 tried sa našli decká, ktoré sa do akcie zapojili. Viac sa zapájali dievčatá ako chlapci, možno aj preto, že sa radi obliekajú a čačkajú. Bolo ťažké určiť najcool dvojičky, preto pochvala patrí všetkým zúčastneným, ale hlavne oceneným. Boli i dvojičky, ktoré sa zladili nielen vrchom a spodkom oblečenia, ale aj  ponožkami, papučami, náramkami, gumičkami, sponkami, okuliarmi, náhrdelníkmi, klobúkmi, batohmi, ba dokonca aj rovnako zalepeným poraneným prstom. Akciou sme chceli vniesť veselšieho ducha do náročného klasifikačného školského týždňa. Vďaka všetkým zúčastneným sa nám to podarilo. 
            FOTOALBUM

          • Návštevný deň pre rodičov

          • Vážení rodičia!

            Pozývame Vás na návštevný deň pre rodičov (individuálne rodičovské združenie), ktorý sa bude konať v pondelok 23. 1. 2023 od 15.30 hod. do 17.00 hod. Triedni učitelia Vás budú čakať v kmeňových učebniach tried. Inkluzívny tím žiada rodičov integrovaných žiakov, aby sa rodičia prišli porozprávať o napredovaní žiakov, všetky asistentky učiteľa aj školský špeciálny pedagóg Vás budú čakať v zborovni. V zborovni budú aj učitelia, ktorí nie sú triedni (Mgr. Art. Bártová, Mgr. Ostrovský, Mgr. Schreiber). 

          • Deň dvojčiat

          • Ahojte decká!

            Vo štvrtok 19. 1. 2023 si ozvláštnime život na našej škole akciou z projektu Hradá škola - DEŇ DVOJČIAT. Akcia je dobrovoľná. Môže sa jej zúčastniť každý žiak alebo zamestnanec školy. Čo je k tomu treba? Vyber si jedného zo svojich kamarátov a staň sa na deň dvojčaťom! Rovnaké oblečenie, rovnaký účes, rovnaké
            vystupovanie... Hľadáme tie najviac COOL dvojčatá v škole! Pozrite si plagát akcie: Schools-united-poster.pdf​​​​​​​

          • Dôležitý oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že v zmysle VZN č. 1/2022 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosti škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Podolie sa menia poplatky v MŠ, ŠJ, ŠKD od 1. 1. 2023 nasledovne:

            • 15 € mesačne na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt dieťaťa v materskej škole (neplatia rodičia predškolákov a poberatelia dávok v hmotnej núdzi)
            • 10 € mesačne na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt dieťaťa v školskom klube detí (možnosť zníženia poplatku na  5 € pre poberateľov dávok v hmotnej núdzi)
            • 2 € mesačne príspevok na réžiu za dieťa/žiaka na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou v školských jedálňach (tzv. mesačný režijný poplatok na stravu)

            VZN k nahliadnutiu nájdete na stránke obce Podolie: https://podolie.sk/resources/File/0_vzn-2022-o-vyske-mesacneho-prispevku-na-ciastocnu-uhradu-nakladov-ok.pdf

            Taktiež Vás informujeme, že vzhľadom na nárast cien potravín ministerstvo školstva prijalo nové finančné pásma A na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov s účinnosťou od 1.1.2023. Dokument je k nahliadnutiu na tejto adrese: https://www.minedu.sk/data/att/24953.pdf

            Po podrobných prepočtoch našej p. vedúcej ŠJ sme sa rozhodli ostať v najnižšom 1. pásme, aby sme nezaťažili finančne rodiny stravníkov a tiež vzhľadom na to, že zatiaľ z danej sumy dokážeme pre deti navariť. V prípade ďalšieho nárastu cien potravín budeme zotrvanie v najnižšom finančnom pásme prehodnocovať. Ceny stravnej jednotky v našej ŠJ budú od 1.1.2023 nasledovné:

            • 1. stupeň: 1,30 € na obed (+2 € na réžiu mesačne)
            • 2. stupeň: 1,50 € na obed (+2 € na réžiu mesačne)
            • MŠ: 1,70 € na deň, z toho 0,40 € desiata, 1,00 € obed, 0,30 € olovrant (+2 € na réžiu mesačne)
            • zamestnanci: 2,00 € na obed (+2 € na réžiu mesačne) – tu je platba podľa finančných pásiem B, kat. SŠ od 15 do 19 rokov -  https://www.minedu.sk/data/att/24952.pdf

            Prosíme rodičov, ktorí majú nastavené mesačné trvalé príkazy, aby si zmenili výšky nastavených platieb v súvislosti s uvedenými informáciami nasledovne:

            • 1. stupeň: 28 € (1,30 € * 20 dní +2 €)
            • 2. stupeň: 32 € (1,70 € * 20 dní +2 €)
            • MŠ – celodenný pobyt: 36 € (1,70 € * 20 dní +2 €)
            • MŠ – poldenný pobyt: 30 € (1,40 € * 20 dní +2 €)
          • Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok

          • Na začiatku decembra nás oslovil p. starosta našej obec Podolie, či by sme s obcou nespojili sily a nezapojili sa do akcie Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok, ale tak, aby škatuľky neputovali do cudzieho prostredia, ale aby nimi boli obdarení starší  osamotení ľudia, vdovy a vdovci v našej obci Podolie. A tak sme súflasili, sľúbili sme za každú triedu 2-3 škatuľky. P. učiteľky oslovili rodičov s prosbou o pomoc. Nesmierne príjemne nás prekvapilo, ako sa k tomu postavili rodičia. Práve vďaka Vám, milí rodičia, sa nám podarilo zabaliť pre osamotených starších ľudí až 122 škatúľ tovaru od Vás. K akcii prispela aj naša zborovňa aaj pani upratovačky. Okrem toho deti 2. st. vyrobili na hodinách výtvarnej výchovy maľované škatuľky s prianím, ktoré sme naplnili cukríkmi. 

            Na obci nám pripravili zoznam starých ľudí s adresami, pani riaditeľka rozdelila medzi triedy 2. stupňa a dnes 21.12.2022 sa všetci druhostupniari podujali škatuľky po obci poroznášať. nepodarilo sa nám síce zastihnúť doma každého, ale dôchodcovia, ktorých sme zastihli, boli prekvapení, nesmierne dojatí, veľmi vďační. A mnohým z nich sa leskli slzy v očiach. Veríme, že to oslovilo a rozcitlivelo aj naše deti., ktoré im z vďačnosti tieto darčeky odovzdávali. 

            Nádherná akcia, plná lásky, vďačnosti a dobra. Ďakujeme všetkým deťom, rodičom, zamestnancom školy, pracovníkom obce Podolie za priloženú ruku k dielu.

            FOTOALBUM - foto škatúľ od topánok a ich roznášanie starkým
            FOTOALBUM - maľované vianočné škatuľky pre dôchodcov

          • Vianočné ekotrhy

          • V stredu 21.12.2022 sme boli posledný deň v škole v kalendárnom roku 2022. Spríjemnili sme si ho viacerými akciami v triedach, či na úrovni školy a obce. Jednou z nich boli aj Vianočné ekotrhy, ktoré pripravili decká zo Žiackej školskej rady - samozrejme ajh vďaka zapojeniu sa mnohých detí zo školy. K ekotrhom bolo potrebné doma poupratovať a priniesť do školy staršie veci, ktoré už deti doma nepotrebujú, s ktorými sa nehrajú alebo ktorých majú veľa a chcú sa podeliť. Skrátka sme chceli dať veciam druhú šancu. Nazbieralo sa veľa kníh, plyšákov, hračiek a hier, školských potrieb, bižutérie a pod. ŽŠR to všetko krásne pripravila, nacenila a začal predaj. Trhy boli určerné hlavne pre deti 1. st., ale prišli si na svoje aj niektorí druhostupniari a pani učiteľky. Celkový výťažok z ekotrhov dosiahol výšku 230,80 €. Žiacka školská rada jednohlasne odhlasovala, že chce peniažky venovať detskému domovu. teraz je rad na vedení školy, aby oslovil konkrétny detský domov, kde chceme aj posunúť hračky, ktoré sa neminuli.

            FOTOALBUM

          • Súťaž – Najzaujímavejší betlehem

          • K Vianociam neodmysliteľne patrí betlehem a tak sme na škole vyhlásili súťaž o Najzaujímavejší betlehem. Do súťaže sa zapojili deti prvého a aj druhého stupňa. Vyrobených bolo 19 betlehemov, každý bol nádherný a originálny. Bolo veľmi ťažké určiť ten naj, a tak všetkých 19 betlehemov sa umiestnilo na prvom mieste a ich tvorcovia boli odmenení sladkým balíčkom. Ďakujeme žiakom a ich rodičom za zapojenie sa do tejto súťaže. Tieto krásne diela potešili nielen žiakov a učiteľov v škole, ale aj ľudí, ktorí si ich mohli pozrieť počas vianočných trhov v kultúrnom dome.

            FOTOALBUM

          • Vianočné posedenie zamestnancov školy

          • Predposledný deň roka 2022, ktorý sme trávili v škole, si zorganizovali zamestnanci školy v poobedných hodinách posedenie pri výbornej kotlíkovej kapustnici, slaných aj sladkých koláčikoch domácej výroby. Zazneli poďakovania vedenia školy za odvedenú prácu ako aj rozlúčka s p. upratovačkou Majkou Zemkovou. V družných rozhovoroch sme si posedeli do večerných hodín.
            FOTOALBUM

          • Tvorba začlenených žiakov

          • Ak si pozriete tento FOTOALBUM, dozviete sa, aké pekné darčeky k Vianociam vyrobili naši začlenení žiaci Lenka Heráková a Štefan Herák z 5.A. triedy na hodinách technickej výchovy.

            Žiaci pracovali s drevom, s vypaľovačkou, vŕtali, lepili a vyšívali. Z medových plátov vytvorili ekologické a voňavé vianočné sviečky. Z vlny vyrobili milé mikulášske čapice. Niektoré z výrobkov darovali aj do krabíc ako darček pre podolských dôchodcov.

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
      • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
        MŠ: 032 7408414
        ŠJ: 032 7408415
        ZŠ - mobil: 0911 961 480
      • Podolie 804
        91622 Podolie
        Slovakia
      • 036125431
      • 2021628609
      • Riaditeľka školy:
        RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
        schreiberova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
        RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
        marakova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
        Slavka Fogašová - 032/7408414
        mspodolie@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne:
        Mariana Porubská - 032/7408415
        sjedalenpodolie@gmail.com