• Oslava výročí školy

          • V piatok  a v sobotu 19. - 20. 4. 2024  sme dôstojne oslávili 60. výročie otvorenia súčasných budov ZŠ a 40. výročie otvorenia budovy MŠ. Oslavám sme venovali veľkú pozornosť a dlho sme sa na ne pripravovali. Pripravili sme pre hostí na dolnej chodbe výstavu starých i nových fotografií z diania na škole, vystavili sme staré i nové kroniky školy a taktiež 7 modelov inteligentných domov, ktoré žiaci vytvorili v rámci nedávneho celoškolského projektu a prezentovali ich takto verejnosti. Učitelia nachystali triedy, v ktorých si mohli návštevníci pozrieť žiacke práce a projekty, súčasné učebné pomôcky, žiacke zošity, laboratórne a slohové práce. Naši prváci so svojou p. uč. Hanzlíkovou ukázali, ako sa učia sčitovať a odčitovať iným spôsobom - metódou mentálnej aritmetiky.  Robotický krúžok sa predstavil svojimi modelmi robotov a predvádzal návštevníkom, čo roboti dokážu. V učebni počítačov zase prezentovali učitelia rôzne softvéry, s ktorými sa na našej škole pracuje. Návštevníci si mohli pozrieť aj interiér materskej školy, vybavenie jej tried, hračky a učebné pomôcky, ktoré majú k dispozícii deti predškolského veku. Otvorili sme aj budovu telocvične, niektorí návštevníci si stihli pozrieť aj vybavenie školskej kuchyne a školskej jedálne. Do prípravy priestorov ZŠ a MŠ a do skrášlenia okolia školy boli zapojení všetci zamestnanci školy.

            Po výstave nasledovala v KD dvojhodinová slávnostná akadémia. A tá sa nám naozaj vydarila. Vystupovali deti MŠ aj žiaci ZŠ. Akadémiu moderovali p. riaditeľka Schreiberová a p. starosta Bobocký. Prelínali históriu ZŠ a MŠ s pripravenými žiackymi vstupmi. Ľudia si mohli zaspomínať na minulosť a pozrieť sa na súčasnosť školy cez snímky sprievodnej prezentácie.

            V piatok sme výročia oslávili s pozvanými hosťami. Pozvanie prijali Mgr. Gabriela Petrovičová - riaditeľka nadriadeného orgánu RÚŠS, Mgr. Anna Šimanová - vedúca Spoločného školského úradu SÚS z Nového Mesta nad Váhom, bývalí riaditelia a zástupcovia školy, bývalí i súčasní predstavitelia obce, mnohí bývalí učitelia a zamestnanci školy pôsobiaci u nás dlhšie obdobie, Mgr. Mária Fogašová - dcéra p. riad. Bielického spolu so svojím manželom doc. Ľubošom Fogašom, CSc., starostovia a riaditelia okolitých obcí a škôl, delegácia z družobnej školy ZŠ a ZUŠ Strání, súčasná i bývalé predsedníčky Rady rodičov RZ. Počas poďakovania riaditeľky školy hosťom vystúpila na pódium Mgr. Petrovičová za RÚŠS Trenčín, ktorá nám odovzdala ďakovný list a vyjadrila úctu k našej práci a dojatie a obdiv k programu, ktorí sme nacvičili. Po skončení akadémie nasledoval pre pozvaných hostí spoločný slávnostný obed  s príhovormi hostí a množstvom rozhovoroch bývalých kolegov, ktorí sa vzájomne a taktiež s nami stretli po dlhých rokoch. Stoly boli plné zákuskov a koláčov, či slaného pečiva, ktoré napiekli pre hostí naši zamestnanci. S obsluhou hostí pomohli žiaci zo Žiackej školskej rady a mamičky z Rady rodičov.  Do tanca hral DJ Hromada. Piatočná oslava sa pretiahla až do druhého dňa. 

            V sobotu boli priestory školy otvorené pre rodičov, starých rodičov, príbuzných a priateľov školy. Aj pre nich sme zopakovali slávnostnú akadémiu. Keďže jej nácvik bol náročný pre všetkých, treba spomenúť jednotlivé vstupy aj s ľuďmi, ktorí sa na tom podieľali:

            1. Skladba ADIEMUS - spievaná trojhlasne - nacvičili p. uč. Zemková, Jurdová, Hercegová so žiačkami z umeleckého krúžku
            2. Scénka FURT DAČO - v podaní p. upratovačiek Macháčovej, Bobockej, Gáborovej a p. školníka Maráka, scénku napísal a nacvičil s hercami p. uč. Schreiber
            3. Stoličkový tanec - v podaní žiakov 4.A, nacvičila p. uč. Jacolová
            4. Vystúpenie detí MŠ - jednu pieseň a dva tančeky predviedli deti z 2. triedy MŠ, nacvičili p. zást. Fogašová a p. uč. Janegová
            5. Zdramatizovaná pieseň Domino s mobilom - pieseň s výchovným podtextom riešiaca závislosť dnešných detí od mobilov - nacvičila p. uč. Jurdová, text piesne zložili manželia Schreiberovci, hudobný podklad poskytol Mgr. Juraj Gonšor, upravil a nahral p. uč. Schreiber, hrali a spievali žiaci z umeleckého krúžku
            6. Pieseň Perfect Blues - vstup si sami pripravili a zaspievali deviatačky Emma a Timea 
            7. Gymnastika - svižné športové číslo nacvičil p. uč. Ostrovský s vybranými športovo naladenými chlapcami z 5. a 6. roč. a pružnými dievčatami zo 4., 7. a 8. ročníka, učiteľa si zahral deviatak Timo
            8. Hip-hop - perfektne zosynchronizované tanečné vystúpenie si pripravili a predviedli deviatačky Emma a Timea 
            9. Scénka Hluchá babka - nacvičila p. uč. Hercegová s druhákmi a žiakmi z umeleckého krúžku
            10. Pieseň Len bez ženy podporená tanečným komparzom - zaspievali Jakub Kuník a Martin Porloid, tancovali dievčatá z umeleckého krúžku, nacvičila p. uč. Jurdová
            11. Pieseň Slovensko moje - dvojhlasne  zaspievali dievčatá z umeleckého krúžku s doprovodom syntezátora, na ktorý zahrala a pieseň so žiakmi nacvičila p. uč. Zemková
            12. Folklórne vystúpenie - 4 tance predviedol výber žiakov z 5. a 8. ročníka, nacvičil p. uč. Kusenda
            13. Cvičenie so švihadlami - športové číslo predviedli deti z pohybového krúžku pod vedením p. uč. Hanzlíkovej a p. zást. Marákovej
            14. Záverečná megatímová skladba Škola pre našu budúcnosť - pri tejto piesni nám skoro nestačilo javisko, v rámci nej sa predviedli ôsmaci hrajúci na tubách, ďalší ôsmaci a siedmaci predviedli cup song (poháriky), druháci a štvrtáci zahrali body percussion, krásny text zaspievali speváci z umeleckého krúžku a nakoniec si decká z 1. st. zatancovali zumbu. Skladbu doprevádzali na gitarách manželia Schreiberovci a nacvičili p. uč. Zemková, Jurdová, Hercegová, Jacolová.

            Aby v programe všetko dobre klapalo, sa postaral technický tím chlapcov: Paľko, Jakub, Mateo, Ondro, Aďo, Filip, Martin. 

            Ďakujeme hosťom, rodičom detí, priateľom školy, bývalým žiakom, že prijali naše pozvanie a prišli si do školy zaposmínať a pozrieť sa, čo dokážu naši učitelia a naše deti. Ďakujeme p. starostovi a zamestnancom OcÚ, Rade rodičov za osobnú i finančnú pomoc pri zorganizovaní tohto krásneho podujatia. 

            Ale najmä ďakujeme všetkým deťom a zamestnancom školy, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspešnému priebehutejto akcie.

            Tak ako je toho veľa za nami za tie roky fungovania školstva v Podolí, ešte viac nás toho čaká. Ale to je zatiaľ pesnička budúcnosti, o ktorej však rozmýšľame už dnes.

            RNDr. Janka Schreiberová

            Historia_skoly.ppsx
            FOTOALBUM zo slávnostnej akadémie
            FOTOALBUM zo slávnostného obeda pre hostí
            FOTOALBUM z výstavy fotiek a kroník
            FOTOALBUM - prehliadka školy a prác žiakov
            FOTOALBUM z prehliadky materskej školy

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 18. 4. 2024 sme sa v našej útulnej školskej knižnici stretli so žiakmi 7.A triedy – Filipom, Timejkou, Kajkou, Leonkou, Diankou, Lenkou, Laurou a Jakubom, aby sme ich ako dobrovoľníkov vyslali do ulíc ponúknuť ľuďom žltý kvet narcisu – kvet nádeje. Práve v tento deň sa po celom Slovensku konala verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, ktorá má svoju tradíciu už od roku 1997. Spolu s deťmi si navliekli žlté tričká dobrovoľníkov i pán učiteľ Bohumil Čechvala, naša špeciálna pedagogička Lucka Podhradská, a aj naše pani upratovačky Katka a Martinka. Pripnutím tohto kvietka vyslali onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, a že ich neľahký boj, ktorý zvádzajú, sa týka nás všetkých. Vďaka všetkým, ktorí prispeli do tejto zbierky, sa vyzbierala úctyhodná suma 1607,96 eur. Prispievateľmi  boli nielen ľudia z Podolia, ale i z Podolských kopaníc, Častkoviec a neďalekého Očkova. Preto Vám všetkým, ktorí ste prispeli ľubovoľnou sumou do tejto zbierky, patrí obrovské ĎAKUJEME, pretože ste tak podporili ľudí, pre ktorých sa táto akcia stala symbolom jari a nádeje do života.

            FOTOALBUM

          • Majstrovstvá SR v streľbe zo vzduchových zbraní

          • Dňa 12.4.2024 sa dvomi autami vybrali naši tréneri so svojími zverencami na najvyšiu streleckú súťaž Majstrovstvá Slovenskej republiky v streľbe zo vzduchových zbraní do Detvy. Na MSR sa zúčastnila špička strelcov z radov žiakov základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska a konkurencia bola veľmi silná. Našim strelcom sa však nedarilo tak, ako si predsavzali, doľahla na nich tréma z veľkej zodpovednosti, ale všetci bojovali do poslednej rany. Družstvo mladších žiakov s výkonom 792 bodov obsadilo 6. miesto a vytvorilo si nový rekord. Družstvu starších žiakov sa nedarilo a výkonom 774 bodov obsadili 7.miesto.

            V jednotlivcoch boli výsledky nasledovné:

            V kategórii mladších žiakov obsadil 11. miesto Mihál Jakub (nástrel 268 bodov 90/84/94); 14. miesto obsadil Fidler Richard (nástrel 264 bodov 87/87/90) a v mladších žiačkach Burzová Laura obsadila 14. miesto (nástrel 260 bodov 95/83/82).

            V kategórii starších žiakov obsadil 18. miesto Fidler Michal (nástrel 262 bodov 82/91/89); Tinka Filip obsadil 19. miesto (nástrel 253 bodov 84/84/85) a v starších žiačkach Halušková Lenka obsadila 17. miesto (nástrel 259 bodov 94/88/77)

            Ako tréner som spokojný s výkonom mladšieho družstva, ale nie som spokojný s výkonom družstva staršieho. Všetci strelci videli výsledky konkurentov a sami zistili, že musia viac popracovať na tréningoch, aby sa posunuli k lepším výsledkom. Majstrovstvá SR boli náročné a s veľkou konkurenciou a dôležité je, že to žiaci zažili, vnímali a snáď dostanú väčšiu chuť pracovať na pravidelných tréningoch.

            Všetkým žiakom chcem poďakovať za ich vzornú reprezentáciu školy.

            Fotografie zo súťaže si môžete pozrieť v galérii školy.

          • Riaditeľské voľno z dôvodu oslavy výročí ZŠ a MŠ

          • Vážení rodičia a priatelia školy, bývalí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že so súhlasom zriaďovateľa udeľujem riaditeľské voľno na piatok 19. 4. 2024 všetkým tým deťom MŠ a žiakom ZŠ, ktorí nevystupujú v programe alebo nie sú potrební počas osláv. V tento deň máme pozvaných hostí (bývalých zamestnancov školy, predstaviteľov okolitých škôl a obcí atď.), pre ktorých v tento deň robíme prehliadku školy, slávnostnú akadémiu a obed s posedením v KD.  V tento deň neučíme, nebude fungovať ani ŠKD, ani MŠ, v ŠJ sa nevarí.  Deti MŠ a žiaci ZŠ, ktorí vystupujú alebo sú poverení úlohami v škole alebo v KD, prídu v piatok 19. 4. do školy alebo do  KD tak, ako im povedia učitelia.

            Slávnostná akadémia v KD sa začína v piatok 19. 4. 2024 o 11.00 hod., je určená primárne pre hostí, ale ak ste doma a máte voľno alebo by sa na deti chceli prísť pozrieť ich babičky, dedičkovia, príbuzní na dôchodku a pod., ste srdečne vítaní a potešíme sa. Hostí nebude až tak veľa, v KD bude dostatok miesta v piatok aj pre verejnosť.

            Ostatných rodičov, príbuzných našich žiakov, priateľov školy, či bývalých žiakov srdečne pozývame na slávnostnú akadémiu v sobotu 20. 4. 2024 o 16.00 hod. do KD. Pred programom bude prehliadka školy a výstava starých fotografií, či prác našich žiakov od 14.00 hod. do 15,30 hod.

            Príďte medzi nás zaspomínať si na staré školské časy, pozrieť, čo sa v škole zmenilo alebo si pozrieť hodnotný program našich detí a žiakov.

            RNDr. Janka Schreiberová

             

          • Školské kolo Slávik Slovenska

          • Dňa 27. 3. 2024 sa na našej škole konalo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2024. Do súťaže sa zapojili žiaci prvého aj druhého stupňa, ktorí súťažili v troch kategóriách.  V I. kategórii súťažili žiaci 1.-3. ročníka, v II. kategórii žiaci 4.-6. ročníka a v III. kategórii žiaci 7.-9. ročníka. Každý z nich mal pripravenú jednu ľudovú pieseň, ktorú zaspieval pred porotou aj pred ostatnými súťažiacimi. Učiteľská porota pozostávala z p. uč. Zemkovej, p. uč. Jurdovej a bývalého p. uč.  Schreibera, ktorý sa postaral aj o fotodokumentáciu súťaže. Zo všetkých ročníkov sa dokopy zapojilo 30 žiakov. Všetci predviedli krásne výkony a porota mala častokrát ťažké rozhodovanie. Na súťaži vládla príjemná atmosféra a žiaci sa navzájom veľmi podporovali. Diplomy a ceny prišla našim Slávikom odovzdať pani riaditeľka Janka Schreiberová.

            I. kategória:

            1. miesto - Dorotka Tatárová (3.A)
            2. miesto - Ema Macháčová (2.A)
            3. miesto -  Lucka Burzová (2.B)

            II. kategória:

            1.miesto - Simona Sovišová (5.A)
            2. miesto - Jakub Durec (5.B)
            3. miesto - Vivien Prídavková (4.A)

            III. kategória: 

            1. miesto - Timea Čavojská (9.A)
            2. miesto - Emma Okrucká (9.A)

            3. miesto - Martin Porloid (9.A)

            Žiaci umiestnení na 1. mieste postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať v Novom Meste nad Váhom. Ešte predtým ich čaká workshop s ľudovou hudbou /cimbalovkou/, ktorý sa bude konať 12. 4. 2024 a na ňom si žiaci vyskúšajú spievať so živým hudobným sprievodom.

                                                                                    Mgr. Katarína Jurdová

            FOTOALBUM

          • Oslava Dňa učiteľov

          • V tomto šk. roku pripadol Deň učiteľov na veľkonočné prázdniny.  A hoci sme ho nechceli veľmi sláviť, veď nás čaká veľká oslava výročí ZŠ a MŠ, nakoniec nás príjemne prekvapili p. starosta Rasťo Bobocký s p. predsedníčkou RZ Barbokou Gonovou a a pozvali všetkých zamestnancov školy v utorok 2. 4. 2024  na obecný úrad. V svadobnej sieni nás privítala Ing. Betka Augustínová, prihovoril sa nám p. starosta aj p. predsedníčka RZ. Nasledovalo oceňovanie zamestnancov školy plaketami Jána Ámosa Komenského. V tomto roku si ocenenie z osláv odniesli p. učiteľky Mgr. Renáta Trpíšková a Mgr. Zuzana Vienerová, ktoré na našej škole učia už dlhý čas, majú výborné vyučovacie výsledky a žiaci i rodičia si ich vážia. Plaketu získala aj dlhoročná p. upratovačka a kuchárka pôsobiaca v materskej škole p. Zuzka Barteková, ktorá roky svojho života venovala zlepšovaniu a skrášľovaniu priestorov materskej školy a detičkám v nej. Všetkým trom oceneným zo srdca blahoželáme k získaniu plakety, ktorá je vyjadrením toho, ako si ich prácu vážime. Na záver oslavy sme sa všetci zapísali do pamätnej knihy a každý zamestnanec bol odmenený darčekom od rodičovského združenia, za ktorý patrí rodičom poďakovanie. Po ceremoniále sme sa presťahovali do zasadačky, kde nás čakalo chutné pohostenie. Zotrvali sme tak v družných debatách do večerných hodín.

            FOTOALBUM

          • Pozvanie na oslavu výročí ZŠ a MŠ

          • Srdečne pozývame všetkých našich bývalých zamestnancov, bývalých žiakov školy, rodičov a príbuzných našich súčasných žiakov a širokú verejnosť na oslavy výročí ZŠ a MŠ. V piatok 19.4.2024 sú oslavy určené hlavne pre pozvaných hostí.  V sobotu 20.4.2024 sú oslavy určené pre všetkých záujemcov.

          • Deň vody u druhákov

          • V stredu 20. 3. 2024 sa žiaci prvého stupňa venovali Dňu vody, ktorý sa tento rok niesol v znamení: „Voda pre mier“.

            Trieda 4.A sa zahrala na detektívov, ktorí museli hľadať príčiny povodní a navrhnúť opatrenia, aby k ďalším povodniam nedochádzalo. Deň štvrtáci ukončili tak, že si svoje vedomosti o vode zmerali v kvíze cez aplikáciu Kahoot. Trieda 3.A sa zase venovala téme kolobehu vody a to vďaka príbehu o kvapke Magdičke. Trieda 1.A si prečítala príbeh o kvapke Magdičke, riešili rôzne úlohy, tvorili kolobeh vody. Triedy 2.A, 2.B sa v tento deň presunuli do učebne, kde pre nich boli pripravené aktivity koordinátorkou environmentálnej výchovy. Žiaci sa usadili a na úvod sa oboznámili so symbolom tohtoročného Dňa vody 2024. Nasledovala prezentácia, v ktorej voda vytvárala v rôznych skupenstvách rozmanité efekty. Deti po prezentácii mali hovoriť slová, ktoré súvisia s témou voda. V dvojiciach si overili aký majú sluch a ich úlohou bolo správne priradiť číslo zvuku k obrázku. Museli rozlíšiť napríklad praskanie bubliniek perlivej vody, bublanie vriacej vody v hrnci, tečúcu vodu v sprche. Túto aktivitu zvládli deti na výbornú. Porozprávali sme sa, kde všade sa nachádza voda, aké má zastúpenie voda a súš na našej Zemi, aké má skupenstvá voda. Prešli sme na úlohu s kvapátkom, kde každá dvojica dostala papier so šifrou, v ktorej bola ukrytá značka vody H2O. Tá sa deťom ukázala, až vtedy, keď správne vykvapkali plôšky v predlohe. Vyskúšali sme si vodné príšerky plávajúce v plastovej fľaši, ktoré sa pri stlačení ponárali. V poslednej časti sme si vyrobili húseničky zo servítky, ktoré sa pri kvapkách vody „pohybovali“.  Nakoniec si mohli vyskúšať priradenie názvov vodných rastlín a živočíchov k obrázkom. Veľké ďakujem patrí aj mojim pomocníčkam z druhého stupňa – Eunike Kováčikovej a Abigail Kováčikovej.

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          • Dňa 14.3.2024 sa dvaja žiaci 9.A triedy Simona Blahová a Jakub Vičík zúčastnili okresného kola chemickej olympiády. Obaja ukázali svoje vedomosti a zaradili sa medzi úspešných riešiteľov. Simonka obsadila 5. miesto a Jakub 10. miesto. Obom blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy.

          • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. marca 2024 sa v Mestskom kultúrnom stredisku  v Novom Meste nad Váhom konalo okresné kolo celoslovenskej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.  Zúčastnili sa na ňom dve naše žiačky, ktoré postúpili z obvodného kola - Agátka Hochelová z 2.A triedy súťažila v 1.kategórii  a Eliška Huttová z 8.B súťažila v 3.kategórii.  Ich prednes poézie bol veľmi pekný a precítený. Napriek tomu, že  nezískali ocenenie na niektorom  z prvých troch miest, dôstojne reprezentovali našu školu, za čo im patrí veľká pochvala.

          • Majstrovstvá TN kraja v streľbe zo vzduchových zbraní

          • Dňa 19.3.2024 sa naši strelci zúčastnili Majstrovstiev trenčianskeho kraja v streľbe zo vzduchových zbraní. MK sa zúčastnilo 10 škôl. Odvoz, dovoz a riadenie strelcov na palebnej čiare zabezpečili tréneri Peter Košút a Eugen Schreiber. Našim strelcom sa darilo. Obe trojčlenné družstvá - mladší žiaci aj starší žiaci si vybojovali svojimi výsledkami 1. miesta a postup na Majstrovstvá SR, ktoré budú v Detve 12.4.2024. V jednotlivcoch boli výsledky nasledovné:

            V kategórii mladších žiakov obsadil 1.miesto Fidler Richard (nástrel 266 bodov 89/89/88); 2.miesto obsadil Mihál Jakub (nástrel 265 bodov 87/88/90) a v mladších žiačkach Burzová Laura obsadila 2.miesto (nástrel 253 bodov 89/83/81).

            V kategórii starších žiakov obsadil 1.miesto Tinka Filip (nástrel 271 bodov 90/91/90); Fidler Michal obsadil 3.miesto (nástrel 267 bodov 92/87/88) a v starších žiačkach Halušková Lenka obsadila 2.miesto (nástrel 260 bodov 87/89/84).

            Všetkým žiakom blahoželáme k výborným výkonom.
            FOTOALBUM

          • Návšteva knižnice a Elektrárne v Piešťanoch

          • V piatok 22. marca 2024 sa všetci prvostupniari vybrali do Piešťan. Tretiaci a štvrtáci štartovali už o pol ôsmej, pretože ich už o ôsmej čakali tety a ujovia v starej elektrárni. Mladší sa zoznámili s tajomstvami elektrárne a starší si vyrobili jednoduchý svietiaci obrázok. Prvákom a druhákom sa začal deň trochu napínavo, keďže im zablúdil autobus. No našťastie sa všetko dobre skončilo a aj oni docestovali do Piešťan a urobili si krátku prehliadku kúpeľného ostrova. Potom sa obe skupinky detí stretli v knižnici. Tam si pozreli humorné, no aj náučné divadlo Tesla a jeho priatelia. Deti sa dozvedeli o živote tohto múdreho človeka. Po skončení divadelného predstavenia ešte teta knihovníčka všetkým porozprávala, ako sa požičiavajú knihy, ako sú označené a pre koho sú určené. Prehliadka knižnice bola tiež veľmi zaujímavá. Pri odchode veľa detí hovorilo, že sa sem určite ešte vrátia aj s rodičmi, aby si mohli požičiavať stále nové a nové knižky.
            FOTOALBUM

          • T9-2024

          • V stredu 20.3.2024 sa aj na našej škole konalo celoslovenské testovanie deviatakov zo slovenského jazyka a matematiky. Zúčastnilo sa ho všetkých 14 žiakov 9. ročníka. Koordinátorom testovania bola Mgr. Vienerová, ktorá mala celú organizáciu pod palcom. Sme zvedaví na výsledky T9, zadania boli záludné hlavne v slovenskom jazyku...
            FOTOALBUM

          • Oblastné kolo vo vybíjanej

          • Dňa 19.3.2024 sa 9 dievčat siedmeho ročníka a 3 dievčatá šiesteho ročníka zúčastnili oblastného kola vo vybíjanej v Novom Meste nad Váhom za účasti ZŠ Tematínskej, ZŠ Odborárskej, ZŠ Horná Streda a ZŠ Pobedím. Naše dievčatá bohužiaľ  ani v jednom zo štyroch zápasov v turnaji neuspeli.
            FOTOALBUM

          • Dekanátne kolo Biblickej olympiády

          • Tri naše žiačky zo 6.A sa zúčastnili vo štvrtok 21.3.2024 biblickej olympiády na dekanátnom/okresnom kole v Novom Meste nad Váhom. Obhájili 3.miesto a zo súťaže si okrem nových poznatkov, pekných zážitkov, priniesli aj krásne ceny. Vaneske Prídavkovej, Viki Halčinovej a Natálke Pagáčovej  srdečne gratulujeme. 
            FOTOALBUM

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Dňa 12.3.2024 súťažilo 9 úspešných riešiteľov školského kola geografickej olympiády na okresnom kole v Novom Meste nad Váhom. Päť z nich dosiahlo úspech aj v okresnom kole, kde získali dostatok bodov, aby sa stali úspešnými riešiteľmi OK. Podrobnejšie výsledky nájdete tu: https://www.zspodolie.sk/a/uspechy. K úspechu blahoželáme Patrikovi Rayovi, Radke Durcovej, Filipovi Durcovi, Matúšovi Kohútovi, Lukášovi Miklovi. Najlepší výsledok dosiahol Patrik Ray, v svojej kategórii skončil na 1. mieste z 32 súťažiacich a postupuje do krajského kola. 

          • e-shop - Kolekcia školského oblečenia

          • Dobrý deň všetkým!

            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: kraloveskoly.cz/zspodolie . Objednávanie bude  spustené od zajtra 20.3. a bude možné až do 3.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)
              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 
            vedenie školy

          • Riaditeľské voľno 5. - 8. ročník

          • Oznamujeme všetkým  žiakom 5., 6., 7. a 8. ročníka a ich rodičom, že v stredu 20. marca 2024 je žiakom týchto ročníkov udelené riaditeľské voľno z organizačných dôvodov, keďže v tento deň prebieha na škole celoslovenské testovanie deviatakov zo SJL a MAT. Žiakov sme hromadne odhlásili z obeda. Žiaci 1. stupňa sa učia podľa rozvrhu, žiaci 9. ročníka riešia T9-2024. ŠJ a ŠKD fungujú v riadnom režime.

          • Okresné kolo Fyzikálnej olympiády

          • Dňa 13.3.2024 sa zúčastnilo 5 žiakov 8. ročníka na okresnom kole Fyzikálnej olympiády. Úlohy boli veľmi náročné. Úspešným riešiteľom OK FO sa stala Eliška Huttová z 8.B, ktorá skončila v kat. F na krásnom 2. mieste, za čo získa diplom a vecnú cenu. Všetkým riešiteľom ďakujeme za účasť a snahu a Eliške blahoželáme k výsledku.

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
      • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
        MŠ: 032 7408414
        ŠJ: 032 7408415
        ZŠ - mobil: 0911 961 480
      • Podolie 804
        91622 Podolie
        Slovakia
      • 036125431
      • 2021628609
      • Riaditeľka školy:
        RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
        schreiberova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
        RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
        marakova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
        Slavka Fogašová - 032/7408414
        mspodolie@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne:
        Mariana Porubská - 032/7408415
        sjedalenpodolie@gmail.com